Днес в 10 часа на ГКПП-Кулата задържаният в Република Гърция

...
Днес в 10 часа на ГКПП-Кулата задържаният в Република Гърция
Коментари Харесай

Предадоха ни най-търсеният - Йоско

Днес в 10 часа на ГКПП-Кулата арестуваният в Република Гърция с Европейска заповед за арест Йосиф Йосифов бе предаден на българските правосъдни управляващи.

Той бе конвоиран до пандиза в София от чиновници на Главна дирекция " Охрана " при Министерство на правораздаването. Това оповестиха от прокуратурата.

Европейската заповед за арест на търсения от българското правораздаване Йосифов бе издадена от Специализираната прокуратура през юни 2020 година за той да изтърпи наказване от 4 години отнемане от независимост.

В осъществяване на издадената от Специализираната прокуратура Европейска заповед за арест, на 22 юли 2020 година Апелативният съд в гр. Корфу постанови арестуваният в Република Гърция дезертьор от правораздаването да бъде предаден на българските правосъдни управляващи.

Изпълнението на това решение съдът отсрочи, до момента в който Йосифов изтърпи присъда от 40 месеца отнемане от независимост за нелегално владение на оръжие, наложена му от 3-членен състав на Първи углавен съд в Солун на 8 октомври 2014 година

През годините против Йосиф Йосифов е имало редица каузи, в това число с оправдателни присъди. Така завърши и обвиняването против него за пукотевица по Кирил Киров-Японеца. Това би било второто връщане по правосъден път на Йосиф Йосифов от Гърция, след през януари 2013 година той бе арестуван в Солун, а в квартирата му бе открит цялостен военен боеприпас.

Връщането му у нас тогава бе, с цел да бъде съден за образуване на група за разпространяване на дрога, само че делото се приключи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР