Днес у нас ще прониква по-хладен въздух, донесен от умерен,

...
Днес у нас ще прониква по-хладен въздух, донесен от умерен,
Коментари Харесай

Тежък майски ден, жълт код от синоптиците

Днес у нас ще прониква по-хладен въздух, донесен от сдържан, краткотрайно мощен вятър от североизток. На доста места ще има превалявания и гръмотевична активност, с условия за местни обилни извалявания и градушки. След обяд от север явленията ще затихват, а облачността ще се раздира и понижава. До среднощ преваляванията съвсем на всички места ще спрат, а вятърът ще отслабне, най-късно в крайните южни региони. Максималните температури доста ще се намалят и ще са 15-16° тук-там в Североизточна България до 24-25° в Горнотракийската равнина, само че и там в следобедните часове внезапно ще застудее.

По Черноморието ще е най-вече облачно, прохладно, с превалявания от дъжд. След обяд преваляванията от север ще стопират. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. Температурите ще се намаляват и към 15 часа ще са сред 13° и 16°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините времето ще е най-вече облачно и дъждовно, на доста места с гръмотевични стихии. Ще духа сдържан и мощен север-североизточен. Към 15 часа на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра към 6°, а до края на денонощието ще се намалят с още 6-7°.



В четвъртък ще е слънчево с краткотрайни нараствания на облачността над Източна България. Вятърът ще бъде от север-североизток, в източната половина от страната - сдържан. Сутрешните температури ще се намалят доста и в множеството места минималните ще са сред 3° и 8°, по Черноморието 10°-12°, а оптималните ще са от 18° до 23°, в крайните югозападни до 25°-26°.

В петък и събота ще бъде слънчево с раздрана висока облачност, температурите ще се покачват и през втория ден тук-там в низините още веднъж ще доближат и надвишават 30°.

В неделя температурите в по-голямата част от страната едва ще се намалят, единствено по Черноморието ще са по-високи, спрямо предходните дни. След обяд по-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над планинските региони в югозападната част от страната и в Североизточна България, където ще превали и прегърми.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР