Днес Tesla анонсира нова версия на електромобила Model 1 с

...
Днес Tesla анонсира нова версия на електромобила Model 1 с
Коментари Харесай

Tesla затваря повечето магазини и преминава към онлайн продажби

Днес Tesla анонсира нова версия на електрическия автомобил Model 1 с цена $35 000 и понижи с $3000 цените на по-скъпите конфигурации. Това намаляване очевидно изисква още оптимизации на всички индустриални процеси.

Преди няколко дни Илън Мъск сподели, че за първото тримесечие на 2019 година Tesla вероятно няма да покаже облага (при предходните две тримесечия компанията бе на печалба). Аналитиците от дълго време предвидиха, че Мъск ще избра да почисти задълженията към кредиторите си и би трябвало да реши усложненията с доставката на електрически автомобили в Китай и Европа. Сега, за второто тримесечие на тази година Мъск сподели, че „печалбата е вероятна“. На фона на тези известия, акциите на Tesla паднаха с 3,2%, което е несъществено.

Model 3s now available

Standard Range: 220mi, $35k
Standard Range Plus: 240mi, $37k
Mid Range: 264mi, $40k
Long Range: 325mi, $43k
Long Range AWD: 310mi, $47k
Performance AWD: 310mi, $58k, 0-60 mph in 3.2s!
https://t.co/RNnGdonjSr

(prices before incentives)

— Tesla (@Tesla) March 1, 2019

Що се отнася до оптимизациите в бизнеса, Tesla реши съществено да промени тактиката си на продажби. Производителят реши през идващите месеци да затвори съвсем всички магазини за продажби на електрически автомобили и по този метод още да понижи разноските. Ще бъдат оставени стотина търговски точки в най-населените места, в които ще се показват другите модели електрически автомобили.

Основната цел на прехода към онлайн продажби е да се заобиколи възбраната за директни продажби наложена в някои щати от редица дилърски центрове за продажба на общоприети коли.

Tesla промени и разпоредбите за връщане на към този момент закупен електрически автомобил , тъй като при онлайн пазаруването, няма по какъв начин да се тества и опитва автомобила. Правилото е следното: клиент, закупил електрически автомобил на Tesla, може да измине с него 1000 благи (1609 км) и в случай че реши, че автомобилът не му харесва, може да го върне в магазина и да получи париTesla затваря множеството магазини и минава към онлайн продажбите си назад. Това би трябвало да стане в границите на седем дни.

Всъщност, маркетинговата тактика на Мъск по този метод е станала извънредно нападателна и доста по-удобна за потребителите.

„В Съединени американски щати към този момент можете да купите електрически автомобил на Tesla единствено за една минута благодарение на своя смарт телефон, като тази опция напълно скоро ще стане налична за целия свят. Ние към този момент предоставяме напълно елементарен метод да пробвате и в случай че се постанова да върнете Tesla, в случай че считате, че не ви е подобаващ, тъй че към този момент не се постанова да влизате в магазин, да се качвате в автомобила и да го пробвате. Можете да върнете колата в границите на седем дни от датата на закупуването, при изискване, че не сте минали над 1000 благи. Вие безусловно можете да купите Tesla, да карате стотици благи с приятелите си и по-късно да върнете автомобила, и да получите всичките си пари обратно“ – се споделя в изказването на Tesla.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР