Днес светът и България отбелязва Часът на земята. В 20.30

...
Днес светът и България отбелязва Часът на земята. В 20.30
Коментари Харесай

Днес е часът на Земята, пешеходната зона в София е разширена

Днес светът и България отбелязва Часът на земята. В 20.30 ч. като алегоричен жест към природата хората са призовани да загасят осветлението за един час. Инициатива, почнала през 2007-ма в Сидни, се организира за 11-и път. Тази година апелите не са свързани единственото с климатичните промени, само че и със съхраняването на природата, оповестява Българска национална телевизия.
В България Часът на Земята ще бъде маркиран от 101 общини. В София на площад Батенберг ще има фермерски пазар, където ще се оферират хранителни артикули на дребни производители от разнообразни краища на страната.

По този мотив през целия ден затворен за коли ще е площад " Батенберг " и пешеходната зона ще бъде разширена.

За втора година ще има нанагорнище на Черни връх, а пред Народния спектакъл ще се организира огнен театър. В Часа на Земята фасадите на Президентството, на катедралата " Св. Александър Невски ", Народното събрание и множеството административни здания в центъра на столицата ще бъдат затъмнени.

По света, във френската столица Париж в 20.30 ч. локално време, светлините ще бъдат загасени и на Айфеловата кула, в Лондон - на Биг Бен, както и на други символни за другите страни места.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР