Днес стартира съборът на народното творчество и животновъдството Рожен 2019

...
Днес стартира съборът на народното творчество и животновъдството Рожен 2019
Коментари Харесай

Започва националният фолклорен събор „Рожен“

Днес започва съборът на националното творчество и отглеждането на животни " Рожен " 2019. Той ще бъде открит от президента Румен Радев. Началото е в 10.30 ч. с осъществяване на над 200 гайдари и именитата Валя Балканска.

Надпяванията и надиграванията на фолклорните сформира ще се проведат на 4 подиуми на Роженските поляни. За първи път измежду участниците са и фолклорни сформира на бесарабски българи от Украйна.

Ще има изложби на занаяти, животновъдни и фермерски изложения, щандове на обичайни български ястия и храни от фермите. Във връзка с провеждането на събора се постановат промени в придвижването. Ограничава се придвижването на моторни транспортни средства в сектора от отклонението за Пампорово до село Соколовци.

Вчера известни спортисти, като олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска, носителят на международната купа по сноуборд Радослав Янков, боксьорът Тервел Пулев, автомобилният водач Крум Дончев, състезателката по битка Елица Янкова участваха в разпъването на големия трикольор направен особено за събора на националното творчество и отглеждане на животни в Рожен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР