Днес сръбският президент Александър Вучич проведе телефонен разговор с руския

...
Днес сръбският президент Александър Вучич проведе телефонен разговор с руския
Коментари Харесай

Сърбия затаи дъх. Какво обеща Путин на Вучич

Днес сръбският президент Александър Вучич организира телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин.

" Сърбия ще има доста добра цена за газа, а договорът ще бъде за три години. Тази заран имах телефонен диалог с Путин. Говорихме за разнообразни тематики, само че за Сърбия е най-важно, че се договорихме за главните детайли за новия газов контракт, който ще бъде подписан за три години и тези детайли са доста удобни за Сърбия. Формулата, която се използваше до момента, ще бъде непокътната и в бъдеще, което значи, че цената ще бъде преференциална ", сподели Вучич след диалога си с Путин, представен от РТС.

След диалога Вучич е изпратил писмо до шефа на " Газпром " Алексей Милър, с цел да обсъдят новите количества газ през утрешния ден

Вучич уточни, че е обяснил на Путин, че поради индустриалния прогрес Сърбия се нуждае от по-големи количества газ.

" Ако осъзнаем всичко, ще имаме безвредна зима във връзка с газа ", посочи той.

Вучич е разговарял с Путин за създаване на газово вместилище в Сърбия.

През ноември предходната година по време на среща в Сочи президентите на Сърбия и Русия реализираха съглашение цената на съветския газ за идващите шест месеца да бъде 270 $, т.е. да остане същата, с доставка на по-голямо количество, напомни БГНЕС.

Сегашното съглашение за доставките на съветски газ изтича на 31 май, а Вучич по-рано разгласи, че по време на диалозите с Путин ще повдигне въпроса за размера на доставките на газ, както и неговата цена.

Последният диалог сред двамата бе през миналия месец, когато Путин поздрави Вучич за спечелването на втория президентски мандат, напомня БГНЕС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР