Днес следобед, родители от София организираха протест пред сградата на

...
Днес следобед, родители от София организираха протест пред сградата на
Коментари Харесай

Родители на протест, искат оставка на Фандъкова

Днес следобяд, родители от София проведоха митинг пред постройката на софийското кметство, против дефицита тук-там в детските ясли и градини, предаде  Протестиращите желаеха съответен проект за справяне с казуса, както и оставка на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова. „ Смятам, че от тук нататък би трябвало да се вземе някакво решение.

Дали да се включи частният бранш, или да се обезпечат добавкли за всички, които не са признати, а освен за тези, които са над 3 години и тези, които са в детските градини, а и тези, които са в яслите. ”. Това посочи Елица Сачанска, чието дете също е измежду неприетите в общинските детски градини.

Родителите упорстваха за бързо дотъкмяване на плановете за строителство на нови здания за детски градини. Те акцентираха на това, че казусът не е решен към този момент десетилетие и им се постанова да се дават хиляди левове за детски градини и ясли.

Една от протестиращите майки – Емилия Тодорова, показа какви цени са принудени да заплащат родителите, чиито деца са останали отвън описите:

„ Детегледачка – 1600 лв., като това е със подписан трудов контракт и с осигуровки. Частни детски градини в порядъка на 700 лв., само че това е без храна. ” Кой обаче е отговорен за това, че над 10 000 деца останаха без места в детските градини за поредна година?

Фандъкова не слезе при протестиращите, а вместо това на място дойдоха двама общински представители от ГЕРБ – Симеон Колев и Диян Стаматов, които предложиха да бъдат извършени диалози.

Протестиращите обаче отаказаха, като вместо това настояха за оставката на Йорданка Фандъкова, която отговори на протестиращите през Facebook.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР