Днес, след забрана през две последователни години, позорът наречен Луковмарш“

...
Днес, след забрана през две последователни години, позорът наречен Луковмарш“
Коментари Харесай

ГЕРБ критикува правителството заради Луковмарш: Тотална деградация в борбата с антисемитизма и езика на омразата

" Днес, след възбрана през две поредни години, позорът наименуван „ Луковмарш “ още веднъж поведе своето тъмно шествие в центъра на София. Този факт може да бъде избран само като неприличен декаданс и тотална деградация в битката с антисемитизма и езика на омразата от страна на държавното управление на Кирил Петков . "

Това се споделя в позиция на партия ГЕРБ, които оповестиха, че " осъждат остро състоялия се поход на омразата, почитащ противоречивата и спорна фигура на ръководителя на пронацистката организация „ Съюз на българските национални легиони “, ген. Христо Луков. "

" С отхвърли си да предприеме решителни дейности против провеждането на „ Луковмарш “, кабинетът сподели, че очевидно от смяна не се нуждаят порочни схващания, съгласно които обществото би трябвало да бъде делено на породист, етнически и набожен принцип . След години на усилена работа, през които България стана член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста (МАВХ), одобри работна формулировка за антисемитизъм на МАВХ, стана една от първите пет страни в Европа, която назначи народен координатор за битка с антисемитизма, през днешния ден безразличието на ръководещата коалиция връща страната ни в изходна позиция и заличава всеки, реализиран с доста старания, прогрес в битката с езика на омразата ", споделят още в своята позиция някогашните ръководещи.

От ГЕРБ считат, че провеждането на марша е индикация, че отбраната на човешките права не е от интерес за актуалната администрация .

" Възмутително е, че зам.-министърът на външните работи Велислава Петрова, която следва да координира работата на способените по тематиката институции, не предприе безусловно никакви дейности, нито изрази ясна позиция какви ограничения ще вземе страната, с цел да продължи положителната процедура на държавното управление Борисов, позорното за България събитие наречено „ Луковмарш “ да бъде още веднъж осуетено. Така след две години стъпки в вярната посока, несъмнено смяна има, само че тя ще бъде в отношението на демократичния свят и общества, за които София към този момент няма да бъде град на уважението, а сцена на тъмно събитие, сцена, на която изплуват най-тъмните сенки от историята ", приключва позицията на ГЕРБ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР