Днес след кратко боледуване почина Пламен Петков – главен инженер

...
Днес след кратко боледуване почина Пламен Петков – главен инженер
Коментари Харесай

Козлодуй потъна в скръб! Почина главният инженер на СП „Извеждане от експлоатация 1-4 блок“ Пламен Петков

Днес след малко боледуване умря Пламен Петков – основен инженер на профилираното отделение на Директива за птиците „ Радиокативни боклуци “, ангажирано с извеждането от употреба на спрените 440-мегаватови блокове на атомната централа.
Пламен Петков е претрупан с функционалностите на основен инженер в СП „ Извеждане от употреба – 1-4 блок” на 1 ноември 2010 година
Пламен Петков е ученик на Химико-технологичния институт – София, със компетентност инженер-химик. През цялата си професионална кариера се е занимавал с ръководство на радиоактивни боклуци. Постъпва на работа в АЕЦ „ Козлодуй” през 1993 година и в началото работи като манипулант РАО на 1-4 блок, на 5-6 блок, след това е технолог РАО в „ Електропроизводство – 1 “, след което поредно се занимава на управителни длъжности с превоз и предпазване на РАО и с преправка на твърди РАО. От месец май 2005 година той е чиновник на Директива за птиците РАО в качеството му на ръководител-сектор „ Твърди РАО “, след което оглавява Програмата по извеждане от употреба на 1-4 блок.
„ Повече от 10 години Пламен водеше екипите си през всички провокации на неповторимите интервенции по демонтажа на нуклеарни уреди – умело и с осъзната персонална отговорност. Разделяме се с човек, на който можеше да се разчита за всичко – и професионално, и житейски, кардинален началник и добър другар “, се споделя в известието от управлението на Директива за птиците РАО за скръбното събитие.
Поклонението пред тленните остатъци на Пламен Петков ще се състои на 2 юни от 11.00 часа в НЧХП „ Христо Ботев “ в Козлодуй.
Погребението ще бъде в 12.30 ч. в Гробищния парк.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР