Днес ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно

...
Днес ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно
Коментари Харесай

Обсъждат линията на бедност за 2024 г. и промени в данъчните закони

Днес ще се организира съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие. Синдикатите, работодателите и държавното управление ще обсъдят размера на линията на беднотия за 2024 година и промени в данъчните закони.

Предвижда се линията на беднотия за 2024 година да бъде 526 лв., като за актуалната година тя е 504 лв.. Министерството на финансите предлага доникъде на идната година да се удължи нулевата ставка за Данък добавена стойност върху хляба и брашното.

С други текстове от министерството желаят да подтикват жителите да алармират за нарушавания при данъчното и осигурителното законодателство, като оферират премия от 10% от събраното, с помощта на техния сигнал.

Предлага се и отпадане на 9-процентната ставка за ресторантьорите и връщането на Данък добавена стойност данъка за тях на 20%. От ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи към този момент се оповестиха против връщане на ставката за ресторантьорския отрасъл, както и против и концепцията за тласък за хората, подали сигнал за укриване на налози.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР