Днес ще преобладава слънчево време, но около и след обяд

...
Днес ще преобладава слънчево време, но около и след обяд
Коментари Харесай

Валежи на запад, слънце на изток

Днес ще доминира слънчево време, само че към и след обяд на доста места в западната половина от страната ще има превалявания и гръмотевици.

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, след обяд в Западна България - от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 29° и 35°, в София - към 28°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, със слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 29°-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

И в планините следобeд на доста места ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - към 23°, на 2000 метра - към 16°.

В сряда оптималните температури ще са от 25° в Западна България до 33° на изток. Валежи и гръмотевици ще има в следобедните часове основно в Западна и Централна България, а вечерта - и в североизточните региони.

В четвъртък и петък превалявания и гръмотевици ще има на повече места в цялата страна. Повишава се и вероятността за местни интензивни феномени. Температурите ще се намалят с още 1-3°.

В събота преваляванията краткотрайно ще намалеят като обсег и активност.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР