Днес ще духа умерен и силен северозападен, по-късно през деня

...
Днес ще духа умерен и силен северозападен, по-късно през деня
Коментари Харесай

Захлаждане, идват силни ветрове

Днес ще духа сдържан и мощен северозападен, по-късно денем в Източна България - североизточен вятър и с него в страната ще нахлува студен въздух, заяви Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места в източните региони и Родопската област ще превали временен дъжд и ще прегърми. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 18° и 23°. Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде малко по-високо от междинното за месеца.

В 18 области е разгласен жълт код за рисково мощен вятър, в една – оранжев.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и тук-там, основно по северното крайбрежие ще превали временен дъжд. Възможни са и гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са сред 19° и 22°. Температурата на морската вода е от 10-11° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще духа сдържан до мощен запад-северозападен вятър. Ще има по-значителни нараствания на облачността и тук-там, основно в Рило-Родопския масив ще превали временен дъжд с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 5°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР