Днес ще бъде предимно слънчево, около и след обяд -

...
Днес ще бъде предимно слънчево, около и след обяд -
Коментари Харесай

Жегата настъпва, но времето остава райско в части от България

Днес ще бъде най-вече слънчево, към и след обяд - горещо. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър. Дневните температури ще се покачат още и оптималните ще бъдат сред 32° и 37°, в София - към 32°.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра - към 17°.
-->
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, само че след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 28°-30°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В сряда ще бъде слънчево, към и след обяд - горещо. Максималните температури ще бъдат сред 34° и 39°, по Черноморието: 28°-32°. В четвъртък и петък ще бъде слънчево и горещо. Повишението на температурите ще продължи и в петък, преобладаващите оптимални ще бъдат сред 37° и 42°. В петък по здрач и през нощта против събота, под въздействие на преминаващ размит леден атмосферен фронт, над Северна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на изолирани места ще прегърми, допустимо е и да превали; северозападният вятър ще се усили. В събота ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на изолирани места в планинските региони кратковременно ще превали и прегърми. Температурите ще се намалят с 4-5°, само че ще се задържи горещо. В неделя ще бъде най-вече слънчево и горещо. Временни нараствания на облачността ще има в следобедните часове над планинските региони, само че вероятността за превалявания е доста дребна. В началото на идната седмица ще бъде слънчево и горещо. Температурите още веднъж ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 35° и 40°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР