Днес ще бъде изтеглен жребия за Световното първенство по футбол

...
Днес ще бъде изтеглен жребия за Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Днес теглят жребия за Мондиал 2022

Днес ще бъде изтеглен жребия за Световното състезание по футбол в Катар, което ще се организира в края на годината. Церемонията ще се организира в Доха и стартира в 19:00 часа.

Отборите ще бъдат разпределени в осем групи по четири тима, въпреки че три от финалистите не са известни. Предстоят да се изиграят два междуконтинентални баража - спечелилият в зона Океания - Нова Зеландия ще срещне четвъртия в зона КОНКАКАФ -Коста Рика, като мачът ще се играе на 13 или 14 юни в Катар. На 7 юни ОАЕ и Австралия ще се изправят един против различен, с цел да дефинират противника на петия в Южна Америка - Перу, като решаващата среща също ще бъде на 13 или 14 юни в Катар. Последният неразбираем финалист е от зона Европа, където Уелс чака спечелилия от дуела Шотландия - Украйна, който би трябвало да се състои след края на войната в Украйна, предава " GONG.BG ".

Всички останали 29 тима са разпределени в четири урни според от мястото си в ранглистата на ФИФА. Домакинът Катар ще заеме първото място в група А.

Световното състезание в Катар ще се организира в интервала 21 ноември - 18 декември.
Първа урна: Катар, Бразилия, Белгия, Франция, Аржентина, Англия, Испания, Португалия; Втора урна: Мексико, Нидерландия, Дания, Германия, Уругвай, Швейцария, Съединени американски щати, Хърватия; Трета урна: Сенегал, Иран, Япония, Мароко, Сърбия, Полша, Южна Корея, Тунис; Четвърта урна: Камерун, Канада, Еквадор, Саудитска Арабия, Гана, (Нова Зеландия - Коста Рика), (ОАЕ/Австралия - Перу), (Уелс - Шотландия/Украйна).
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР