Днес се ще си припомним вълнуващата история на една от

...
Днес се ще си припомним вълнуващата история на една от
Коментари Харесай

Джаки Кенеди: Сексът е лошо нещо, намачква дрехите

Днес се ще си напомним вълнуващата история на една от забележителните и елегантни дами в света, завладяла сърцето на някои от най-влиятелните мъже – Джаки Кенеди Оназис. А мотивът е, че на днешната дата Джаки Кенеди си отива от този свят. 

Тя проплаква на 28 юли през 1929 година в Саутхемптън, Ню Йорк. Баща ѝ, Джон Бувие, е състоятелен борсов сътрудник от френски генезис, а майка ѝ, Джанет, е с ирландски генезис. Като дете Джаки е положително, мъдро и будно момиче със податливост към пакостите. В учебно заведение постоянно я разказват като най-красивото и благо момиче с избистрен разум. От дребна Джаки посещава класове по балет в Метрополитан Опера и стартира да взима уроци по френски, когато е едвам на 12 година - още от дете тя води живот на същинска, изискана лейди. Повлияна от майка си, Жаклин изпитва мощна обич към конете и била добре подготвена на конна езда. Джаки приключва влиятелно учебно заведение във Фармингтън, Кънектикът, където тя открива любовта си към литературата, положителните обноски и учи изкуството на говоренето. Г-ца Бувие бива толкоз запленена от поезията, че самата тя няколко пъти написа авторски текстове и поеми за учебния вестник. През студентските си години Джаки живее и учи 12 месеца в Париж. След като приключва лицей, стартира работа като фотограф и публицист за изданието „ Вашингтон Таймс “. Едни от най-успешните й материали са изявлението й с Ричард Никсън и коментар, обвързван с коронацията на кралица Елизабет II.



Пътят към Белия дом

Жаклин Бувие се среща с младия конгресмен и сенатор Джон Кенеди на публична вечеря през 1952 година Скоро сред двамата се заражда мощна, изгаряща обич, последвана от брак, подписан на 12-и септември 1953 година Четири години по-късно се ражда и първото им дете – Каролайн. Семейството живее щастливо в съгласие, обич и домакински уют, а през 1960 година Джон става претендент за президент на Съединени американски щати. По време на акцията Джаки е бременна с второто им дете, само че все пак тя не стопира да поддържа брачна половинка си и даже има своя колонка във вестника, която също подкрепя кандидатурата му. Джон печели изборите и на 8-и ноември 1960 година Жаклин публично става Първа дама на Съединени американски щати – название, с което остава известна до края на дните си. Няколко седмици по-късно Джаки ражда второто им дете Джон, не след дълго двамата основават и трето дете – Патрик, само че то умира единствено два дни след раждането си.

Жаклин Кенеди извършва правдиво отговорностите си на първа дама – поддържа голям брой артистични прояви и трансформира Белия дом в музей на американската история и просвета. Изисканата дама не стопира да пътува по света както със брачна половинка си, по този начин и сама. Благодарение на богатата си просвета и познаването на няколко езика, тя основава доста и значими контакти. В Париж Джаки е толкоз добре призната, че даже Джон дефинира себе си като
„ Президента, който съпровожда Джаки Кенеди “.



На 22-и ноември животът на обичаното американско семейство се прекатурва, когато Джон Кенеди е погубен. Президентът на Съединени американски щати е убит от атентатора Лий Харви Осуалд. Жаклин овдовява на 34-годишна възраст, само че приема тежката си орис с впечатляваща мощ и храброст.

Пет години по-късно забележителната дама подписва брак с милионера Аристотел Оназис. Жаклин и Аристотел Онасис се срещат, още до момента в който тя е омъжена за президента Кенеди. Това се случва по време на круиз, на който Джаки отива със сестра си Керълайн и нейния предстоящ брачен партньор – гръцкия милиардер. Да, в началото Онасис е бил благоприятен за сестрата на Джаки, само че откакто вижда стилната първа дама, безпаметно се влюбва с нея. Според непотвърдена информация той стартира да я ухажва още преди мъжът да почине и преди самият той да се е разделил със сестра. Факт е обаче, че след кончината на Кенеди Джаки живее сама с децата си в продължение на четири години в първокласен апартамент на 5-то авеню в Ню Йорк, който сама купува. Въпреки че се отдалечава от обществения живот, тя не намира мечтаното успокоение и по думите на щерка си постоянно плаче нощем.

Сватбата сред Жаклин и Аристотел се състои на 20 октомври 1968 година в Гърция, като булката носи изящна дантелена рокля от Valentino в бяло, а върху лицето се прокрадва нежна усмивка. Тя обаче не е нейн чест посетител през идващите години, като истината е, че Джаки по този начин и не съумява да откри в лицето на Онасис щастието, за което копнее, само че пък получава финансова сигурност, за която не е мечтала и в най-смелите си проекти за бъдещето.

От предбрачния контракт на двойката излиза наяве, че Джаки получава 3 милиона $ при сключването на брака, би трябвало да получи и още при гибелта на Аристотел, само че щерка му Кристина предлага 26 милиона $, които тя приема, и се отхвърля да предявява искания към останалото завещание. Вместо това избира да затвори тази страница от живота си и да отвори нова – на редакатор в Ню Йорк. Не е толкоз блестяща реaлност, само че е надалеч по-щастлива и спокойна.

От средата на 70-те до гибелта си сателит в живота ѝ е Морис Темпълсмен - фабрикант и търговец на диаманти от белгийски генезис. Джаки си отива от този свят на 64 години от лимфома - вид раково заболяване. Издъхва в дома си, пред който са се събрали публицисти, другари и туристи, с цел да ѝ вдъхнат кураж.



Ще си напомним и някои от истините за живота, изречени от забележителната Жаклин Кенеди Оназис:

" Има два вида дами: такива, които желаят мощ в живота, и такива, които желаят мощ в леглотo. "

" Сексът е неприятно нещо, тъй като намачква облеклата. "

" Не мисля, че има доста мъже, които са правилни на съпругите си. "

" След като можете да изразите себе си, можете да кажете на света това, което желаете от него... Всички промени в света, за положително или зло, първо са направени с думи. “

" Първият път се омъжваш по обич, вторият поради пари, а третият поради компанията. “
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР