Днес се навършват 77 години от кончината на дамата, която

...
Днес се навършват 77 години от кончината на дамата, която
Коментари Харесай

Ева Браун - младата любов на Адолф Хитлер


Днес се навършват 77 години от кончината на дамата, която плени сърцето на Хитлер.

Тя е родена в Мюнхен и е щерка на учителя Фридрих Браун. По време на ученическите си години Ева демонстрира интерес към атлетиката и модата, а откакто приключва образованието си, работи като помощник и модел при Хенрих Хофман, който е фотографът на Хитлер. Не след дълго Адолф се влюбва в нея и двамата стартират сантиментална връзка макар огромната разлика в годините. Отношенията им обаче предизвикват доста душевни премеждия на тогава 17-годишната Ева, тя даже прави два опита за самоубийство. Смята се, че Хитлер непрекъснато потискал обичаната си и държанието му по отношение на нея било неприемливо. Затова и бащата на Ева бил твърдо срещу връзката им. Първоначално Браун била просто държанка на фюрера и пазели връзките си в загадка.

A post shared by (@historia.history) on Apr 27, 2020 at 4:21am PDT

Въпреки комплицираните им връзки Ева остава вярна на Хитлер и двамата са дружно до последния си ден. В края на Втората международна война се самоубиват дружно. Ден преди този момент, на 29-и април 1945 година, подписват брак. Телата им са открити и изгорени в задния двор на канцеларията на Третия райх.

Днес ще си напомним някои цитати на Ева, свързани с любовта й към Хитлер:

A post shared by (@queenofww2) on Apr 5, 2020 at 4:30am PDT

"Три часа седяхме един до различен, без да си кажем нито дума. Накрая той ми подаде ръка, както правеше постоянно и ми даде плик с пари. Щях да се развеселявам доста повече, в случай че просто ми беше споделил нещо благо ".

"Когато ми споделя, че ме обича, като че ли го усеща само в този миг. Като обещанията, които дава, само че в никакъв случай не извършва. Защо ме изтезава по този начин? Искам това да спре един път вечно! "

"Аз съм безпределно щастлива жена, тъй като той ме обича толкоз доста и се апелирам постоянно да бъде по този начин. Ако един ден той спре да ме обича, виновността няма да е моя ".
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР