Днес с тържествени церемонии в училищата в Белоградчик, Брегово и

...
Днес с тържествени церемонии в училищата в Белоградчик, Брегово и
Коментари Харесай

Третокласници положиха клетви като полицаи във Видинско

Днес с тържествени церемонии в учебните заведения в Белоградчик, Брегово и Кула отвориха порти три нови Детски полицейски ръководства. Общо 61 третокласници поставиха клетва, която е част от етичния кодекс на Детското полицейско ръководство, получиха специфичните светлоотразителни жилетки, значки и плакети.
Инспектори от детските педагогичен стаи на районните ръководства във Видин, Белоградчик и Кула срещнаха децата с идните, в двугодишната стратегия, образования и занимания.
„ Свят без риск “ остава слоган на програмата „ Детско полицейско ръководство “. Припомняме, че тя е самодейност на Министерство на вътрешните работи, осъществена от междуведомствена експертна работна група. Заложените тематики и методическите инструкции са създадени от специалисти на Министерство на вътрешните работи, МОН, Министерство на правосъдието, БЧК, БТС и БПЦ.
Двугодишното извънкласно образование на деца от началните и прогимназиалните класове цели посредством теоретични и на практика занимания, в това число оказване на детска полицейска персонална защита; сигурност на придвижването по пътищата; на долекарска помощ; здраве, нравственос и право и други, децата да получат съответните умения.
В идния двугодишен, обучителния развой ще вземат участие чиновници от структурите на „ Охранителна полиция “, „ Пътна полиция “, „ Криминална полиция “, психолози, представители на БЧК, БТС и останалите сътрудници от област Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР