Днес с официални церемонии започнаха реконструкции на улици в Банско

...
Днес с официални церемонии започнаха реконструкции на улици в Банско
Коментари Харесай

Кметът на Банско направи първите копки на обекти по проект Рехабилитация на улична мрежа в община Банско

Днес с публични церемонии започнаха реконструкции на улици в Банско и Добринище по Програма за развиване на селските региони на Държавна фирма ''Земеделие''. Проектът включва улиците „ Цар Симеон”, „ България” и „ Глазне” в Банско и ул. „ Георги Темелков” в Добринище.



Специален посетител на събитието бе Директора на Областна дирекция Държавен фонд „ Земеделие” Благоевград, Светлана Сотирова, която прочете приветствен адрес от Васил Грудев - Изпълнителен шеф на Държавна фирма ''Земеделие''. Тя означи, че днешното събитие е следващото доказателство за напредъка на българските общини в усвояването на средства по Програмата за развиване на селските региони и е мотив за задоволство от взаимната работа по плана, дело на община Банско и Държавна фирма ''Земеделие''.



Преди да направи първата копка, кметът Георги Икономов благодари за отпуснатата безплатна финансова помощ и за сполучливото партньорство на двете институции, дало опция да се усъвършенства съществуващата инфраструктура и качеството на предлаганите услуги в източната част на Банско. По думите му, това начинание ще даде опция за по-добри условия за живот и по елементарен достъп до туристическата зона на Банско.



Веднага след първата копка в Банско, и в Добринище бе обещано началото на реконструкцията на една от най-важните улици в града, ул. „ Георги Темелков”. Кметът Китан Галчев с неспокойствие благодари за оказаната опция да увеличи стандарта и удобството на жителите в града и даде обещание ремонтът да приключи в най-кратки периоди.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР