Днес с група народни представители внасяме Закон за изменение и

...
Днес с група народни представители внасяме Закон за изменение и
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: Страната е връхлетяна от множество кризи, а управляващото мнозинство няма виждания как да се справим с тях

Днес с група народни представители внасяме Закон за изменение и допълнение на Закона за персоналните документи, с които предвиждаме основаването на карта на българина. " Това е карта на българите от диаспората, с която те да могат да се усещат съвсем равни с българските жители. Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков на брифинг пред публицисти.

" Всички виждаме, че страната е връхлетяна от следващите рецесии – икономическа, енергийна, обществена, поток от бежанци. Силно сме обезпокоени от обстоятелството, че ръководещото болшинство няма законодателни визии и няма законодателна стратегия по какъв начин да се оправим с тези рецесии. Днес виждате програмата на дневния ред на Народното събрание се занимава може би със основни въпроси, само че основни за друго време. Ние се намираме във форсмажор, страната се намира във форсмажор. Според нас националното посланичество би трябвало да преглежда предпочитано законопроекти, които вземат решение съответните проблеми, пред които сме изправени през днешния ден ", добави депутатът.

" В петък ПГ на ГЕРБ-СДС внесе Законопроект за изменение и допълнение на Закона за убежищата и бежанците, с което предлагаме доста явен правилник за това по какъв начин се посрещат, обслужват и обработват бежанците – нещо, за което българското държавно управление към този момент 14-ти ден не може да разбере по какъв начин да се оправи с този проблем. Предложихме цялостен закон за доброволчеството. Както знаете доста наши сънародници през днешния ден се занимават с доброволчество, а ние нямаме закон, няма организация, няма правилник, няма поддръжка от страна на страната за тези доброволци ", съобщи още Чолаков.

Народният представител от ГЕРБ-СДС Маноил Манев изясни, че " концепцията е да дадат опция в тези сложни времена, на българската диаспора, на българските хора с българско съзнание, живеещи зад граница, блазня се да го кажа – през вчерашния ден министър-председателят сподели, че на входа на границата ще им раздават едни листчета с печатчета, не – няма да им издаваме, ние предлагаме на българската диаспора да не раздаваме никакви листове с никакви печати, а да създадем карта на българина ".

" Както има карта на непрекъснато пребиваващи лица. За картата ще може да се подават документи както в България, по този начин и зад граница във всяко консулство или посланичество в България ", добави Манев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР