Днес протестите на учениците във Франция се засилиха. Съобщава се

...
Днес протестите на учениците във Франция се засилиха. Съобщава се
Коментари Харесай

Учениците се възползваха от „жълтите жилетки” и засилиха протестите във Франция

Днес митингите на учениците във Франция се ускориха. Съобщава се за разнообразни произшествия по време на демонстрации, в това число подпалени здания и конфликти с полицията, осведоми "Ройтерс ".

От началото на седмицата учениците последователно започнаха да се причисляват към митингите на "жълтите жилетки " против президента Еманюел Макрон.

Местните управляващи оповестиха пред информационната организация, че част от междинното учебно заведение "Сент-Екзюпери " в Бланяк до Тулуза, Югозападна Франция, е подпалено.

Също има конфликти в Лион, Марсилия, Бордо и Орлеан. Няколко учебни заведения са блокирани до Париж.

По-рано през днешния ден министър председателят на Франция Едуар Филип анулира проекта на държавното управление за нарастване на таксите върху горивата за минимум шест месеца в отговор на продължаващите към този момент няколко седмици митинги. Според информационната организация това е първият огромен противоположен завой на Макрон от встъпването му в служба преди 18 месеца.

Припомняме, в събота във френската столица над 100 души бяха ранени, а 287 бяха задържани при митингите на "жълтите жилетки ".

Атмосфера в Париж бе оприличена на революция.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР