Днес продължават разговорите между първите две формации ГЕРБ-СДС и Продължаваме

...
Днес продължават разговорите между първите две формации ГЕРБ-СДС и Продължаваме
Коментари Харесай

Нови преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Какво става?

Днес не престават диалозите сред първите две обединения ГЕРБ-СДС и " Продължаваме Промяната–Демократична България ", към този момент за управническата стратегия. Това разгласи още през вчерашния ден Мария Габриел.

Решението, което бе оповестено през вчерашния ден бе двете обединения, легитимирани от народа за първа и втора политическа мощ, да излъчат министър председатели на ротационен принцип.
-->
Идеята е възможният предстоящ постоянен кабинет да работи 18 месеца. В първите 9 от тях министър председател ще бъде Николай Денков от " Продължаваме Промяната ", а Мария Габриел - вицепремиер и министър на външните работи. Във втората половина от ръководството се предлага Габриел да бъде министър-председател, а Денков неин заместител.

" Ние бяхме групата, която с отговорност сподели, че ползата на България е над всеки различен интерес ", сподели Мария Габриел, водещ договарянията на партията за съставяне на държавно управление и претендент за министър-председател. 

" Тези договаряния за мен сложиха основа за бъдещи диалози, отвън подмолните сделки за гласове, тъй като на всички ни е ясно, че на България е нужно устойчиво и постоянно държавно управление. Работата ни продължава. Можем дружно да вървим напред и във основа на изясняване ясно на елементи и процедури и свързани с въпросите, които тормозят хората зад нас и зад тях. Целта е да се изключи устойчиво държавно управление, към което да се образува конституционно болшинство ", уточни Мария Габриел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР