Днес президентът Владимир Путин се зарече да защити Русия срещу

...
Днес президентът Владимир Путин се зарече да защити Русия срещу
Коментари Харесай

Путин се зарече да защити Русия срещу въоръжения бунт на Пригожин

Днес президентът Владимир Путин се зарече да отбрани Русия против въоръжения протест на командира на „ Вагнер “ Евгений Пригожин , който изведе войските си от Украйна и ги нарежда в основен град на юг от Москва. Въстанието, което Путин дефинира като „ нож в гърба “ , е най-голямата опасност за ръководството му от над 2 десетилетия на власт.

Частната войска, ръководена от Пригожин, наподобява управлява военния щаб в Ростов на Дон – град, ситуиран на над 1000 км южно от Москва, който управлява съветските настъпателни интервенции в Украйна, разкри английското военно министерство по време на брифинг, предава „ Associated Press News “.

В обръщението си Путин назова „ изменничество “ и „ държавна измяна “ въстанието на Пригожин , който не загатва по име:

„ Всички, които приготвиха протеста, ще понесат неизбежно наказване. (…) Въоръжените сили и другите държавни организации са получили нужните заповеди. “

Същевременно Пригожин се дефинира за родолюбец . Той сподели, че бойците му няма да се предадат по искане на Путин, защото „ не желаеме страната да живее в корупция, машинация и администрация “.

„ Вагнер “ воюваше паралелно с съветските войски в Украйна. Към момента, само че протестът бележи ескалация в битката му с съветските военни водачи, които той упрекна, че са провалили войната в Украйна и са препятствали силите му на полето.

„ Това не е боен прелом, а марш на справедливостта “ , разгласи още Пригожин, а през днешния ден удостовери, че той и неговите войски са достигнали Ростов на Дон, откакто са пресекли границата от Украйна.

Припомняме, че по-рано през днешния ден той и съобщи, че силите му са поели надзор над летището и други военни уреди в града. Други видеоклипове, оповестени в обществените медии, демонстрират военни транспортни средства, в това число танкове, по улиците. Пригожин сподели, че неговите сили не са се сблъскали със опозиция от млади наборници, когато са минали в Русия, допълвайки, че войските му „ не се бият против деца “.

„ Но ние ще унищожим всеки, който се изпречи на пътя ни “ , сподели той в една поредност от гневни видео и аудиозаписи, оповестени в обществените медии нощес.

„ Продължаваме напред и ще вървим до края “, безапелационен е той.

Путин осъди протеста , който идва в миг, когато страната му „ води най-тежката борба за своето бъдеще “ , до момента в който западните държавни управления постановат наказания на Москва и въоръжават Украйна.

„ Цялата военна, икономическа и осведомителна машина на Запада е ориентирана против нас “ , сподели Путин.

Руските служби за сигурност приканиха за ареста на Пригожин , откакто той разгласи въоръжен протест нощес. В знак на това какъв брой съществено Кремъл приема опасността , управляващите оповестиха „ контратерористичен режим “ в Москва и покрайнините й, позволявайки лимитирани свободи и повишавайки сигурността в столицата.

Не е ясно по какъв начин Пригожин е съумял да влезе в южния съветски град или с какъв брой войски разполага там. Пригожин твърди, че задачата му е да накаже министъра на защитата Сергей Шогун , откакто съветските държавни сили са атакували полевите лагери на Вагнер в Украйна с ракети, бойни хеликоптери и артилерия.

Лидерът на „ Вагнер “ твърди, че има 25 000 бойци под свое командване и прикани армията да не оказва опозиция.

След обръщението на Путин, в което съветският водач не загатна съответни стъпки за потушаване на протеста , а по-скоро прикани за единение , публични лица и представители на държавните медии в страната се пробваха обществено да потвърдят своята честност към Кремъл и приканиха Пригожин да отстъпи.

Рамзан Кадиров , мощният водач на района на Чечня, който беше на страната на Пригожин в рецензиите си към военното управление, също изрази цялостната си поддръжка към „ всяка дума “ на Путин.

„ Имаме главнокомандващ, определен от народа, който познава обстановката до най-малката детайлност, по-добре от всеки пълководец и предприемач. Бунтът би трябвало да бъде сподавен “ , прикани Кадиров.

Въпреки че изходът от борбата към момента беше неразбираем, изглеждаше евентуално той в допълнение да попречи на военните старания на Москва, защото силите на Киев проучваха съветската защита в началните стадии на контранастъпление. Спорът, изключително в случай че Пригожин надделее, също може да има последствия за Путин и способността му да поддържа обединен фронт.

Силите на Вагнер изиграха решаваща роля в Украйна , като съумяха да завладяват източния град Бахмут , където са се състояли най-кръвопролитните и дълги борби. Но Пригожин все по-често подлага на критика съветското военно командване , обвинявайки го в непросветеност и в дефицит на оръжия и муниции на войските му.

Тежки военни камиони и бронирани транспортни средства са били видяни в няколко елементи на централна Москва рано през днешния ден, а бойци, носещи автомати, са били ситуирани пред основната постройка на Министерството на защитата . Районът към президентската администрация покрай Червения площад е бил блокиран, а придвижването – затруднено.

Но даже и при засиленото военно наличие, питейните заведения и заведенията за хранене в центъра са били цялостни с клиент и. В един клуб покрай централата на ФСБ хората танцуваха на улицата покрай входа.

Пригожин, чиято омраза с Министерството на защитата датира от години , отхвърли да се съобрази с условието военните реализатори да подпишат контракти с министерството преди 1 юли. В изказване в петък той сподели, че е подготвен да откри компромис, само че „ те са подли “.

„ Днес те нанесоха ракетен удар по тиловите ни лагери и голям брой наши приятели бяха убити “ , сподели Пригожин.

Министерството на защитата отхвърли да е атакувало лагерите на Вагнер .

„ Злото, олицетворявано от военното управление на страната, би трябвало да бъде спряно “ , прикани той.

Във Вашингтон Институтът за проучване на войната съобщи, че „ насилственото събаряне на правилни на Путин последователи като Шойгу и Герасимов би предизвикало непоправими вреди на стабилността на хипотетичната власт на Путин “.

В Белия дом представителят на Съвета за национална сигурност Адам Ходж сподели: „ Наблюдаваме обстановката и ще се консултираме със съдружници и сътрудници по отношение на това развиване. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР