Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще се

...
Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще се
Коментари Харесай

Времето се разваля, вижте къде ще са гръмотевиците и дъждът

Днес през страната ще премине леден атмосферен фронт. Ще се развива купеста, в Западна и Централна България и купесто-дъждовна облачност; там вятърът ще се ориентира от северозапад. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Има условия и за градушки. Повече слънчеви часове ще има преди обяд в Източна България, само че вечерта и там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са от 26°-27° тук-там по високите западни полета до 33°-34° на изток, в София - към 26°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен, по високите елементи югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра - към 14°.
-->
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури: 26°-30°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В понеделник ще доминира слънчево време. Над източната половина от страната и над планинските региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии. Максималните температури ще са сред 26° и 31°. Във вторник вятърът ще се обърне от североизток. Над цялата страна времето ще бъде най-вече слънчево, с купеста облачност след обяд над планините, само че единствено на обособени места ще превали кратковременно. Дневните температури ще се покачат едва. В сряда в западната половина от страната вятърът още веднъж ще е северозападен и въздушната маса ще се лабилизира. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания, гръмотевични стихии и градушки, а температурите ще се намалят. Над Източна България ще се задържи най-вече слънчево и горещо с оптимални температури над 30°. В четвъртък и петък и в Източна България вятърът ще се ориентира от северозапад, само че там ще се задържи най-вече слънчево и горещо. Над Западна и Централна ще остане неустойчиво с условия за краткотрайни превалявания и гръмотевици, на повече места в следобедните часове. Съществена смяна на температурите не се чака. В събота от север ще прониква студен въздух. Облачността над страната ще е забележителна и на доста места ще има превалявания, в обособени региони обилни. Температурите ще се намалят с 3-4°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР