Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт, става ясно

...
Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт, става ясно
Коментари Харесай

Студен фронт минава през България

Днес през страната ще минава леден атмосферен фронт, излиза наяве от прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Сутринта ще бъде най-вече слънчево, само че към обяд облачността ще се усилва и след пладне на доста места, основно в Централна и Източна България ще има превалявания от дъжд. На места преваляванията ще са краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад, преди обяд в Източна България - от югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 26° и 31°. Атмосферното налягане ще по-ниско от междинното за юли, само че денем едва ще се увеличи.

По Черноморието облачността ще е забележителна и след обяд ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан юг-югоизточен вятър, който по-късно денем ще се ориентира от север-северозапад и краткотрайно ще се усили. Максималните температури ще са 25° - 27°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 26° - 28°.

В планините облачността ще е забележителна и след обяд, основно в масивите от Централна и Източна България ще има превалявания и гръмотевици. На места явленията ще са краткотрайно интензивни. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра - към 13°.

В сряда ще доминира облачно време, към и след обяд ще се развива и купеста, и купесто-дъждовна облачност. В доста региони ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, тук-там съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно, вероятни са и градушки. В Южна България има нараснала възможност за обилни количества дъжд. Явленията ще продължат и през нощта против четвъртък, а в четвъртък - сензитивно ще намалеят. Ще бъде относително хладно, в множеството региони - и прохладно. Максималните температури ще са най-вече сред 23° и 28°. В петък ще е с променлива облачност, съвсем без превалявания, вятърът ще отслабне.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР