Днес предстои официалното издигане на националния флаг на Република България

...
Днес предстои официалното издигане на националния флаг на Република България
Коментари Харесай

Откриват пилона на Рожен, създадена е временна организация на движението в района

Днес следва формалното издигане на националния байрак на Република България на 111 метра височина на връх „ Рожен “

Празничната програмата за откриването на монумента на българското знаме - Пилон „ Рожен “ ще започва в 18,00 ч. с осъществявания на фолклорните ансамбли „ Родопа “ и „ Тракия “. В тържествения театър от 19,00 ч. ще бъдат вплетени исторически картини, елементи от „ История славянобългарска “ на Паисий Хилендарски, най-силните стихове на Христо Ботев, Иван Вазов и Петко Славейков, емблематични песни за България в осъществяване на бесарабката Лилия Семкова, Християна Лоизу и Хор „ Ваня Монева “.

Специална стратегия, отдадена на българското знаме, от 20,00 ч. ще показа Гвардейския внушителен духов оркестър и Представителният отбор на Въоръжените сили.

300 доброволци – гайдари и членове на клубовете на Национално сдружение „ Традиция “ и „ Родолюбие “ и „ Бага-Тур “ ще внесат националния байрак.

След издигане на знамето вечерта ще продължи с грандиозно шоу-заря, осъществяване на „ Моя страна, моя България “ от деца с български генезис от Молдова, Румъния, Украйна, Македония, Албания и България на възраст сред 7 и 11 години и огромно общобългарско хоро.

Монументът на българското знаме е отдаден на две бележити годишнини - 111 години от освобождението на Родопите и 120 години от Илинденско-Преображенското въстание, а височината на пилона символизира територията на България от 111 хил.кв.км. В основата му има плоча с гравирани завещания от 28-те административни области на страната и капсула на времето с послания към бъдещите генерации.

Има подсигурен и публичен превоз за събитието. Автобусите ще потеглят от спирка Синдикат в Устово след 15:00 ч. с период 30 минути или по-кратък при уплътняване на пътнико вместимостта, осведомят от Община Смолян.

Цена на билета в едната посока (Устово – Рожен) и (Рожен - Устово) – 5.00 лева и 3 лева за деца до 7 година

Днес, от 11 ч. до 6 ч. на 17 юли ще бъде лимитирано придвижването по сектор от второкласния път Пловдив – Смолян. За Събора на националното творчество и отглеждането на животни " Рожен 2023 “ ще бъде спряно придвижването от отклонението за курортния комплекс Пампорово до село Соколовци, оповестяват от АПИ.
Алтернативният маршрут за придвижването на директния трафик е Проглед – к. к. Пампорово – Смолян – Соколовци и назад.
От 13-ти до 17-ти юли т. година отпада възбраната за придвижване на МПС над 3,5 т по път Пампорово – Смолян.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР