Днес преди обяд ще има по-съществени разкъсвания и намаления на

...
Днес преди обяд ще има по-съществени разкъсвания и намаления на
Коментари Харесай

Какво ще бъде времето в последния ден от работната седмица


Днес преди обяд ще има по-съществени разкъсвания и понижения на облачността, само че от юг тя още веднъж ще се усили и по-късно денем тук-там в Югозападна България ще превали най-вече дъжд, в планинските региони - слаб сняг. В западната половина на Дунавската низина ще духа до сдържан северозападен вятър. Минимални температури - сред минус 3° и 2°, в обособени котловинни региони и по-ниски; оптимални - сред 5 и 10 градуса.

Над Черноморието облачността ще е раздрана, само че след обяд над южното крайбрежие ще е забележителна и там на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, най-вече източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 5 и 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е забележителна с валежи от сняг, на повече места в Рило-Родопската област. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към минус 2°, на 2000 метра – към минус 6°.

През почивните дни и през първата половина от новата седмица ще бъде облачно, по-значителни разкъсвания на облачността ще има във вторник и сряда. В събота в югозападната половина от страната ще превалява сняг, в югоизточната - и дъжд. През идващите дни в съвсем цялата страна преваляванията ще са от сняг, в неделя като се изключи източните региони, където ще вали и дъжд. На повече места и повече по количество ще са преваляванията в събота и неделя в Южна България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР