Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево, но около и

...
Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево, но около и
Коментари Харесай

Гръм и трясък разнообразяват топлото юнско време

Днес преди обяд ще бъде най-вече слънчево, само че към и след обяд ще се развиват купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. На места в Западна България количествата ще са обилни. Ще има условия и за градушки. Почти без превалявания ще е в източните региони от страната. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен стремителен вятър от южната четвърт, който след обяд в Северозападна България ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 26° и 31°. Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното за месеца.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 20° и 25°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 19° - 21°.

Преди обяд в планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще има условия и за градушки. В масивите от Западна България преваляванията ще са обилни. Ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра - към 13°.

В четвъртък и петък облачността ще бъде по-често забележителна, към и след обяд, а против четвъртък и в нощните часове, купеста и купесто-дъждовна. В доста региони ще има краткотрайни превалявания, тук-там съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно, вероятни са и градушки. Ще бъде с местни интензивни феномени и със обилни количества дъжд. Вятърът ще бъде най-вече от запад-северозапад, до сдържан. Дневните температури от запад ще се намалят и оптималните в петък ще бъдат сред 21° и 26°. В събота ще има повече слънчеви часове, на по-малко места в страната, основно в планинските региони, ще превали временен дъжд. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 24° и 29°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР