Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава

...
Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава
Коментари Харесай

Слънце сутринта, дъжд и гръмотевици следобед

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността над източните и южните региони. Около обяд обаче ще се смрачи и по-късно се чакат краткотрайни превалявания с гръмотевици. Има условия даже за градушки. Вятърът ще отслабне, ще е до сдържан от север-северозапад. Дневните температурите едва ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 18° и 23°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца - след обяд ще се намалява.

 Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна, само че бързо ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан северен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максимални температури на въздуха: 18°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, а по най-високите елементи на Рила и Пирин ще превали сняг. Силният северозападен вятър ще отслабне и денем ще е до сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра – към 5°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР