Днес от „Възраждане“ организирахме протест пред посолството на Франция в

...
Днес от „Възраждане“ организирахме протест пред посолството на Франция в
Коментари Харесай

Възраждане: Борбата за българчето Пламен продължава

Днес от „Възраждане“ организирахме митинг пред посолството на Франция в България.

В него участваха и организации, които се борят за правата на българските деца и родители по света. Протестът беше по отношение на отделянето на Пламен от неговата майка Златка Стоянова и отвеждането му в обществен дом. …

Златка Стоянова ражда второто си дете в болница „Жан Вердие“ в предградието на Париж, Бонди. Тя е арестувана там и заплашвана с полиция, в случай че направи възможен опит да напусне здравното заведение. В продължение на 30 дни дамата е унизена като ѝ е вменявано, че не може да се грижи за детето си. Тя неведнъж е опитвала да се свърже с посолството ни в Париж, само че не е получила подпомагане.

След диалог на народния представител от „Възраждане“ – Ангел Георгиев с министър Генчовска дипломатите ни се намесват, само че за жалост прекомерно късно. Закъснялата интервенция довежда до напредването на процедурата в интерес на френската обществена система и до отвеждането на детето два часа преди консулът Милена Узунова да стигне до болничното заведение.

Следващите дни са доста значими за ориста на бебето Пламен. Необходими са дейни дейности от страна на дипломатите ни в Париж и гласност по случая, която сигурно ще окаже въздействие. Българската общественост в Париж пробва също с всички законови средства да помогне на фамилията да си върнат Пламен. Разширеното семейство на бебето в лицето на баба му и други близки показват подготвеност също да поставят грижи за Пламен.

През миналата седмица „Възраждане“ изпрати писмо до Министерството на външните работи с искане да бъде привикан френския дипломат в България, който да изясни за какво български жители са затваряни непозволено във френска болница, която до през днешния ден не дава никакви документи за задържането на майката и бебето.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР