Днес от 10 ч. на Западния вход на Ректората се

...
Днес от 10 ч. на Западния вход на Ректората се
Коментари Харесай

Тракийския университет откри приема на нови студенти за 2021

Днес от 10 ч. на Западния вход на Ректората се организира формалното разкриване на Кандидатстудентския банкет в Тракийския университет. От 1 до 25 юни бъдещите студенти имат опция да подадат своите документи на място в Ректората на Тракийския университет, както и онлайн чрез електронен формуляр на уеб страницата на университета:

Документи се одобряват и във Филиала в град Хасково и във Факултета по техника и технологии в град Ямбол, както и в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация (ЦКПИ) и Националната асоциация за банкет на студенти (НАПС). 

Срокът за кандидатстване с оценки от предварителни изпити или единствено с оценки от дипломата е от 1 юни до 7 юли.  

На откриването участваха ректорското управление на ТрУ, както и представители на деканските управления на главните структурни звена на университета, основани в Стара Загора. Ректорът на университета доцент доктор Добри Ярков откри кандидатстудентския банкет и увери бъдещите студенти, че в Тракийския университет те ще получат освен задълбочени теоретични познания, само че и на практика умения, които ще ги изградят като конкурентноспособни фрагменти на пазара на труда след дипломирането им в университета.

Тази година кандидат-студентите имат опцията да избират от над 37 одобрени и нови специалности след приключено приблизително обучение. Първата желаеща да подаде документите си за кандидатстване беше абитуриентката от ГПЧЕ " Ромен Ролан " Анна-Мария Боянова, която дойде на място малко след 10 ч. и получи от доцент доктор Добри Ярков специфичен подарък. Тя показа, че е избрала да продължи образованието си в компетентност " Медицина ", поради положителните вероятности, които тя дава. До 10:30 ч. онлайн бях подадени над 20 заявки за кандидатстване. 

Официалното откриването на Кандидатстудентския банкет мина при засилен интерес и във Факултет “Техника и технологии ” - Ямбол и във Филиал Хасково. Кандидат-студентите бяха приветствани и получиха специфични дарове надлежно от от декана на ФТТ доцент доктор Ваня Стойкова и от шефа на Филиал Хасково доцент доктор Таня Паскалева.

На предварителните изпити през м. март и април т. година в Тракийския университет, които се организираха напълно онлайн, се явиха с 49% повече претенденти от предходната година. От 28-ми юни до 2-ри юли ще се проведат постоянните изпити в ТрУ, още веднъж напълно онлайн. Срокът за записване е за тях е от 1-ви до 25-ти юни. 

По време на Кандидатстудентска акция 2021 при извънредно огромен интерес бяха проведени Виртуален ден на отворените порти на 9-ти април, както и Фестивал на знанието на 19-ти май. На тези събития, искащите да продължат образованието си в Тракийски университет, имаха опцията да се срещнат с предлаганите в университета специалности и да получат насоки за кариерното си насочване от одобрени експерти.   
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР