Днес, най-популярната криптовалута преодоля поредната историческа граница и достигна $13

...
Днес, най-популярната криптовалута преодоля поредната историческа граница и достигна $13
Коментари Харесай

Биткойнът прехвърли $13 000, изпревари паунда и стана шестата валута в света

Днес, най-популярната криптовалута преодоля следващата историческа граница и доближи $13 000. По този метод единствено за едно денонощие неговата цена набъбна с над 10%.
Според мнението на специалистите, една от аргументите за този огромен и внезапен растеж в курса на биткойна се дължи на известието, че Федералната аварийна система на Съединени американски щати сега преглежда опцията за основаване на лична криптовалута.

В същото време, обичайните платежни системи започнаха най-активно да се съпротивляват против въвеждането на виртуалните пари. Western Union забрани услугите и транзакциите, свързани с криптовалути, а PayPal стартира да замразява сметките на потребителите, свързани по какъвто и да е метод с криптовалутите.



А съгласно информацията на Банката за интернационалните разплащания, биткойнът към този момент е шестата по капитализация валута в света . Паричната маса на криптовалутата към този момент е повече от рублата, паунда и южнокорейския вон.



Тези данни се базират на капитализацията на биткойна – сегашната стойност, умножена по размера на излъчванията (в случая с криптовалутите – с добива на цифрово злато). Към сегашен ден, при междинна цена $12 500 за 1 BTC, това са $210 милиарда.

Ако курсът на биткойна нарасне до $15 000, то той ще изпревари индийската рупия – идната най-голяма валута в света. Останалите четири валути – йената, юана, еврото и $ доста изпреварват биткойна – капитализацията на $ да вземем за пример, е към $1,4 трилиона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР