Днес, на трибунка в Народното събрание ДПС обяви, че е

...
Днес, на трибунка в Народното събрание ДПС обяви, че е
Коментари Харесай

Машината за манипулации на Иво Прокопиев отново в действие

Днес, на трибунка в Народното събрание Движение за права и свободи разгласи, че е поискало основаване на краткотрайна анкетна комисия, която да ревизира всички обстоятелства и условия по „ Южен “ и по „ Турски “ поток.

Причината е повече от ясна. Движение за права и свободи желае да се преустановят операциите и внушенията, които представителите на Иво Прокопиев и кръга „ Капитал “ се пробват да прокарват от известно време, че Движението имало нещо „ общо “ с потоците, както и че имало „ съветски връзки “.

Въпреки, че на пръв взор сходни изказвания са меко казано неуместни, въобще не би трябвало да бъдат подценявани. Защото и изказванието, че депутатът Пеевски продавал „ златни “ паспорти бе също толкоз неуместно, а и след това оборено с причини, само че същото изказване реализира своята цел. Пеевски се снабди с американска глоба.

Предвид всичко казано и изписано до тук в общественото пространство, глобата е несправедлива, само че е реалност, а за налагането на същата депутатът от Движение за права и свободи би трябвало още веднъж да благодари на машината за операции на Прокопиев.      

Колкото и да не ни се желае би трябвало да признаем, че Прокопиев е построил съвършената система за илюзия на публичното мнение, която работи доста дейно.

Първо се избира тематика – нормално неистина, която обаче би трябвало да се внуши на обществото като истина. Такава неистина в тази ситуация несъмнено е изказванието за „ съветска връзка “ на Движение за права и свободи. След това се избират тъкмо избрани, само че напълно неотносими обстоятелства, които обаче би трябвало обществено да легитимират лъжата.

В случая „ обстоятелствата “ нямат нищо общо с Движение за права и свободи, само че се вменяват на Движението или на негови функционери посредством потреблението на... „ по този начин се приказва “, „ по този начин се твърди в сектора “, „ свързвали го с еди кое си... “ и прочие сходни мними свръзки, които повторени десетки пъти основават целената от създателите привидна правота на изказванието. А представители, които да повтарят операциите на Прокопиев, колкото искаш. Както се споделя „ с лопата да ги ринеш “.Медийният и енергиен олигарх е основал

(НПО-та), подвластни публицисти, платени анализатори, псевдо- общественици и полититически проксита, които повтарят неуморно опорките му при всяка опция, като си трансферират непрекъснато топката един на различен.

Като барселонската „ тика – по този начин “, единствено че до момента в който в Барса игровият способ на отбора основава футболна магия, то методите на Прокопиев рисуват погрешни, напряко извратени обществени облици, които нямат нищо общо с действителността. Изградени върху откровени неистини, операции и внушения. После върви и доказвай, че нямаш сестра.

Някъде първоначално флагманът на машината за операции вестник „ Капитал “ пръв зададе опорката за имагинерните „ съветски “ връзки на Движение за права и свободи в публикацията „ Русия в България: газ, корупция и пета колона “. Последваха доста и разнообразни доработки на опорката в съпридружните на „ Капитал “ вестници и уеб сайтове.

После пристигна ред на представителите – като Илиян Василев, Безлов или пък Даниел Смилов. Безумните разсъждения на последния, че видите ли Движение за права и свободи (която другояче била прозападна партия) влизала поради ползите на водачите си, непосредствено или не, в „ комплицирани и проблематични връзки с съветски сътрудници “, визирайки удълбочаването на Варненското езеро до пристанището на Ахмед Доган (какви тъкмо „ връзки “ Смилов сигурно не може да каже).

Нищо, че точно по тази тематика предходната година в Народното събрание беше изслушан тогавашния длъжностен министър на превоза, който недвусмислено съобщи, че удълбаването е комплицирана техническа процедура, прави се по проект и не облагодетелства никого. Но Смилов има инструкции да използва името на Движението при всеки комфортен мотив касаещ „ съветски връзки “ – има ли ги в действителност или не, няма значение. Важното е да се приказва – по този начин, без обстоятелства или доказателства, само че да се приказва, в стилистиката „ една жена ми сподели на пазара “.

В дейното мероприятие се включи и подвластният от Прокопиев „ Антикорупционен фонд “ (чийто главен проверяващ публицист Николай Стайков е някогашен редактор в „ Капитал “, т.е. разбирайте – чиновник на Прокопиев), който направи цяло видео- предаване за Варненския залив. Изобщо, всички проксита на Прокопиев са впрегнати в осъществяване на поръчката – изфабрикувайте каквито и да са съветски връзки на Движение за права и свободи или на нейни функционери.  

Преди Прокопиев имаше единствено обособени министри в държавните управления на Борисов и ГЕРБ, през които прокарваше своите ползи.

отпред с министър-председателя Петков. С това опциите на олигарха са се нараснали десетократно, а машината за операции е станала доста по–безпардонна, тъй като Прокопиев стартира да приказва посредством изцяло овладяната от него страна. Чрез премиера Кирил Петков, който от трибуната на Народното събрание също повтаря мантрите на олигарха. А висотата на естрада на Народното събрание обезпечава чуваемост на мантрите и в чужбина. Така е в овладяната страна, щом приказва премиера на страната Прокопиев..., пардон Петков. Да се твърди, че точно Движение за права и свободи е „ пета колона “ или че има „ съветски връзки “, при историческата истина за активността на Движението и неговата политическа същина, е меко казано смехотворно. Или както към този момент казахме – неуместно.

Движение за права и свободи постоянно е заемало твърда евроатлантическа политическа позиция и осведомените с историята знаят добре това. Манипулаторите на Прокопиев могат също елементарно да ревизират обстоятелствата, само че съзнателно не го вършат.

А обстоятелствата се съдържат доста тъкмо в обществено декларираната позицията на Движение за права и свободи от преди дни. Още през далечната 1991г. Движението изрично разгласи курс към НАТО и Европейския съюз. Членството на България в НАТО през 2004 година и присъединението на страната към Европейския съюз през 2007г. се случи, когато Движение за права и свободи е част от ръководството на страната и интензивно взе участие в присъединителните процеси.

В подтекста на актуалните геополитически събития и след започването на неоправданата съветска военна експанзия против Украйна, Движение за права и свободи не изневери на своята позиция и бе в основата на приемането на декларацията на Народното събрание за изрично наказание на грубото нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и похищението против териториалната целокупност посредством военна намеса против Украйна. Ясно и изрично.

И това е единствено дребна част от приноса на Движението за евроатлантическата ориентировка на България. Понастоящем Движение за права и свободи е член на демократичния интернационал и на европейската АЛДЕ.  Това са обстоятелствата – ясни и неоспорими, другото са евтини операции и внушения, които обслужват само ползите на олигархичното задкулисие. Машината за операции на Прокопиев обаче от дълго време не се интересува от обстоятелствата.

такава каквато е комфортна единствено на олигарха. По този метод през годините беше обрисуван отрицателния облик на депутата Пеевски, а в този момент сме очевидци на новата картина на „ художника “ Прокопиев – „ да оплюем Движение за права и свободи “.          
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР