Днес на гроба на прославения генерал Тодор Кантарджиев бе отслужена

...
Днес на гроба на прославения генерал Тодор Кантарджиев бе отслужена
Коментари Харесай

Родолюбци почетоха с панихида паметта на ген. Тодор Кантарджиев

Днес на гроба на прославения военачалник Тодор Кантарджиев бе отслужена панихида по случай 78 години от неговата гибел. Въпреки студеното време, родолюбци се събраха, с цел да почетат паметта на командир на Сборната дивизия през Първата международна война. Организацията на панихидата бе дело на познатия на доста хора същински български родолюбец Валентин Симеонов.

" И той е от забравените български генерали, тъй като е бил извънреден родолюбец, воювал и в трите войни за национално обединяване - Сръбско българска,Балкански и Първата международна война. И е побеждавал доста съперници, в това число и съветски генерали,предвождали дори и фамозните съветски казаци. Няколко пъти  раняван,многократно награждаван, обичан и от бойци и от народа. И един от дребното наши герои,който се заема да опише събитията,които е претърпял през тези войни ", родолюбецът-изследовател Никола Григоров във Facebook. 

" За да се помнят и героите,участвали в тези войни и техните подвизи. И безкрайната им обич към нашата родина България. За да я имаме нашата славна история. Накрая приключва своята летописна активност с прелестна биография за именития Чакър челник от Самоков. Дълбок реверанс и безконечна му памет ", споделя още Григоров. 

 todor-kantardjiev1.png

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР