Днес, на 5-ти февруари 2024 г., Инициативен комитет, включващ 25

...
Днес, на 5-ти февруари 2024 г., Инициативен комитет, включващ 25
Коментари Харесай

Протестиращите настояват за оставката на Кирил Вътев. Той: Готов съм да я дам при 1 условие

Днес, на 5-ти февруари 2024 година, Инициативен комитет, включващ 25 браншови организации от бранша на земеделието, провежда кротичък митинг пред постройката на Министерство на земеделието и храните с настоятелно искане за незабавна оставка на министър Кирил Вътев. Това оповестиха от Инициативния комитет на аграрния бранш.
В приложената към медиите и публикувана декларация, Инициативният комитет разкрива част от проблемите, които са оставени нерешени и от своя страна са довели до цялостната загуба на доверие от страна на земеделските производители към министър Вътев.
По време на митинга, представители от Инициативния комитет бяха поканени на среща с целия политически кабинет. На тази среща Министър Вътев изрази подготвеност да подаде оставка, само че единствено в случай че тя бъде поискана от Премиера Денков и Вицепремиера госпожа Мария Габриел.
В тази връзка, ИК се обръща към премиера акад. Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, като ги приканва в период до 11-ти февруари да се ангажират деликатно със обстановката в бранша и проблемите, които съпътстват настояването за оставка на земеделския министър.
При липса на решение в упоменатия период, Инициативният комитет афишира, че на 13.02.2024 година ще се организира общонационален митинг, посредством който ще бъде блокирана страната.
Инициативният комитет декларира желанието си протестните дейности да продължат и през утрешния ден, като приканва всички недоволни земеделци да се причислят към общата идея.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР