Днес, на 20-ти декември 2018 г., новата книга на Светослав

...
Днес, на 20-ти декември 2018 г., новата книга на Светослав
Коментари Харесай

Аз, виртуалният астронавт – електронна книга на Светослав Александров – бе издадена на 20-ти декември

Днес, на 20-ти декември 2018 година, новата книга на Светослав Александров “Аз, виртуалният астронавт ” бе издадена в електронен тип от издателство “Фондация Буквите ”. 

: Мечтали ли сте си в миналото да полетите в космоса? Да работите в НАСА? Може би ви се коства прекомерно мъчно и неизпълнимо – или би трябвало да станете летец-изпитател, или да сте най-хубавите в региона на физиката и математиката.

А какво ще кажете да работите в региона на космонавтиката от комфорта на вашия дом? Не е невероятно! Благодарение на бурното развиване на интернет, мобилните телефони и портативните компютри, през днешния ден всеки може да се трансформира във „ виртуален астронавт “ и самичък да способства за галактическото развиване на човечеството. Нужно е единствено да го желаете и да сте подготвени да развивате вашите най-хубави гении и умения.

„ Аз, виртуалният астронавт “ е забележителна книга, написана от един от най-хубавите популяризатори на просвета в България – Светослав Александров. Професионален академик и лекар в региона на биологичните дисциплини, създателят е и дълготраен притежател на един от най-известните научно-популярни уеб сайтове в България: КОСМОС БГ (www.space-bg.org ).

: Ако се интересувате от космонавтика, от Космоса, или най-малко галактическите проучвания не са ви изцяло безразлични, сигурно сте чували за Светослав Александров. Неговият уебсайт www.space-bg.org е прочут на всеки галактически запалянко, както на всеки, който търси информация за галактическите полети, за историята на космонавтиката и нейното бъдеще.

Порталът на Светослав Александров в годините се трансформира в най-надеждния източник на информация за космоса. Ако се интересувате от избрана галактическа задача, сигурно ще я откриете там. Той има славата на специалист по галактическите въпроси, който канят разнообразни радио и телевизионни водещи за изясняване на въпросите по галактическа тема.

Защо този портал оцеля през годините, макар многото опити за основаване на сходни, които не устояха дълго? Причината е, че доктор Александров е академик, въпреки и експерт в друга област – молекулярната биология и се отнася към заниманието си както към научната работа: с самообладание, непримиримост и неизменност събира постоянно информация без отмора. Отсява погрешните, неправилни сензационни „ вести “, като сортира единствено надеждните източници. Филтрира псевдонаучните и тайни небивалици. И несъмнено в текстовете му постоянно има прецизни препратки към употребяваните източници.

Светослав Александров е създател на две книги – научно-популярната „ Космическа колонизация – неосъществената фантазия “ и фентъзи романа „ Сред пясъците на Саркания “. Новата книга на доктор Александров още веднъж е научно-популярна, само че е невероятна. В нея ученият не просто споделя. От нея можете да научите по какъв начин интензивно да участвате в проучването на Космоса и без да се постанова да се борите за лимитираните места в галактическите стратегии.

В наше време могат да се намерят доста изображения, изпратени от галактическите задачи, както от разнообразни телескопи. Ние можем освен да ги преглеждаме. Можем да участваме в обработката им! Можем да участваме в търсенето на разнообразни обекти. Включително метеорити и комети, които биха могли да са опасност за Земата. Авторът изяснява по какъв начин става това и дава образец за открития, направени от запалянковци. Разбира се, книгата дава забавна информация за същността на изследователската активност и за проблемите при галактическите проучвания. Например, за какво не можем просто да изпратим камера от GSM, с цел да получим качествени фотоси – действителен въпрос, на който постоянно съм се натъквал.

Освен проучването и обработка на изображения, можем да изживеем съвсем действителен галактически полет чрез симулатор. В книгата има изложение на симулатори на действителни полети, спазващи физическите закони.

Това, несъмнено, не е всичко. В наше време всеки може да направи собствен сателит и да го изстреля в космоса! Сам, или в колектив, всеки може да се кандидатства за финансиране, в случай че не разполага с задоволителни средства, само че има скъпа концепция за проучване. В книгата има информация от къде могат да бъдат закупени частите за спътника и на какви стандарти би трябвало да дава отговор.

Книгата визира доста въпроси. И за неналичието на интерес от страна на страната към науката, и за битката за участие на страната ни в ЕКА. Сериозно внимание се обръща на псевдонауката и тайните и на нуждата от деликатно отношение към вярващите в тях. Авторът не пропуща и научната фантастика и ролята ѝ за привличане на повече галактически запалянковци, като в същото време дава и някои препоръки, за възможните бъдещи писатели на фантастични творби.

Не е пропусната и тематиката за мотивацията.

В книгата има още доста препоръки за галактическите запалянковци, които желаят да трансфорат интереса си в съществено занятие, като и да стимулират и други запалянковци.

Ще завърша с думите на създателя: „ Какви качества ще са ви нужни, с цел да можете да участвате в галактическата сфера? Днес отговорът е „ всевъзможни “! ….. Работете крепко върху това, в което сте мощни и бъдете изобретателни с цел да впрегнете гения си. Нещата ще се получат! “ 

Книгата може да бъде закупена в електронен формат от книжарницата на “Фондация Буквите ” на този линк за цена от 5 лв.. 

Оценете книгата в електронната платформа Goodreads. 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР