Днес китайският производител на електромобили XPeng представи официално изцяло новото

...
Днес китайският производител на електромобили XPeng представи официално изцяло новото
Коментари Харесай

Електрическият XPENG G9 : 720 километра пробег* и презареждане от 10 до 80% за 15 минути

Днес китайският производител на електрически автомобили XPeng показа публично напълно новото си и четвърто по ред пазарно предложение- SUV моделът G9.

С заричане да се трансформира освен в най-динамичното попълнение в моделното портфолио на марката, само че и с надалеч по-амбициозното- електрическият SUV с с най-бързо презареждане на батерията в света, G9 ще се предлага общо в шест модификации- RWD 570G, RWD 570E, RWD 702E, 4WD Performance 650E и 650X, както и в пилотната серия Launch Edition 650X.

На територията на Китай, първокласният електрически SUV модел ще се предлага на цена от 44 400 до 67 300 евро, а първите му доставки към клиенти се чака да бъдат осъществени още през октомври.



По отношение на презареждането на интегрираната батерия, от XPeng разясняват, че с помощта на показаната неотдавна нейна нова S4 хипербърза зарядна станция (480 kW), батерията на G9 ще може да бъде дозаредена с сила за изминаването на нови 200 километра (CLTC китайски стандарт на замерване) единствено за 5 минути, а презареждането от 10 до 80% ще бъде допустимо за единствено 15 минути.



От XPeng разясняват, че най-икономичната версия на G9 ще бъде в положение да предложи свободен пробег от 702 километра, а останалите сред 570 и 650 километра (между 460 и 570 WLTP стандарт).

По отношение на динамичността, топ-версиите на G9 ще бъдат в положение да предложат ускоряване от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди, а за прекъсването от тази скорост до нула ще бъдат нужни единствено 34.6 метра.

В оборудването на XPeng G9 ще могат да бъдат включени редица системи за повишение на сигурността и комфорта, включително виртуален помощник, системата за изцяло в градска среда, интерактивен 3D интерфейс, Xopera 5D мултимедия с вибриращи модули в седалките и адаптивно косвено осветяване, и други.



*CLTC китайски стандарт на замерване
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР