Днес изтича последният ден за подаването на данъчните декларации. Те

...
Днес изтича последният ден за подаването на данъчните декларации. Те
Коментари Харесай

Последен ден за данъчна декларация без лихви

Днес изтича последният ден за подаването на данъчните заявления. Те могат да бъдат подадени онлайн, по пощата или в клоновете на Национална агенция за приходите. Ако данъкът не бъде заплатен до през днешния ден, от 1 май стартират да текат лихви върху невнесената сума, а при положение на съществени закъснения могат да бъдат подхванати ограничения за насилствени събирания.

Плащането на налога може да стане в брой, а също по този начин и с банкова карта.

От Национална агенция за приходите приканват да не се чака последният вероятен миг, изключително в случай че решим да подадем декларацията си по пощата или в клон на Приходната организация.

Данъчните чакат към 50 хиляди души да подадат документите си в последния миг.

Днес е и крайният период за заплащане с 5% отстъпка на налога върху недвижимите парцели и таксата за битови боклуци. Същото важи и за данъка върху транспортните средства за цялата настояща година.

Плащанията могат да се правят на място в паричния салон на дирекция " Местни доходи ”, по банков път и през Български пощи. За облекчение на притежателите на парцели в обитаемоте места в общините, заплащането на данъците може да става и в кметствата.

От дирекция " Местни доходи “ напомнят, че данъкът върху недвижимите парцели, такса боклук и налога за моторно транспортно средство за актуалната година могат да се внасят и на две вноски – до 30 юни и до 31 октомври. Работното време на данъчна работа с жители е от 08.00 до 18.00 часа. Прекъсване има единствено от 15.00 до 16.00 ч., поради ежедневната обработка по привършване на оперативния ден. От началото на май, дирекцията се връща към остарялото си работно време: от 8.30 до 12.30 ч. и от 13.30 до 17.30 часа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР