Днес имате държава, но пазете държавността – това ни казва

...
Днес имате държава, но пазете държавността – това ни казва
Коментари Харесай

Йотова: Пазете държавността, зове Раковски днес

Днес имате страна, само че пазете държавността – това ни споделя Георги Стойков Раковски 200 години след своето рождение. Този завет би трябвало да помним, той би трябвало да доближи до новите национални избраници, до всички институции. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на отбелязването на 200-годишнината от рождението на идеолога на българското национално-освободително придвижване.

Вицепрезидентът сервира цветя пред паметника на Раковски, след което откри две експозиции в Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “, отдадени на живота и делото му.

„ Раковски написа теорията на българската държавност, преди да имаме свободна и самостоятелна страна. Днес имаме страна, само че би трябвало да си върнем държавността –правилата, зачитането на човешките права, законите да са идентични за всички, независимост на духа и правдивост “, съобщи Илияна Йотова.

Като превъзходен журналист, стопанин на словото, интелигентен и проникновен човек с невероятна сила, посланик дефинира вицепрезидентът Раковски. „ Липсват ни през днешния ден повече такива хора със мощ и религия да мислят и работят не за личното си оцеляване и благоденствие, а за България. Раковски отдаде целия си живот на българското – българското минало, българския жанр, българския обичай, българското бъдеще “, посочи Илияна Йотова. „ Раковски е воин от епопеята на НЕзабравените “, уточни вицепрезидентът.

„ Образованието в основата на националния напредък е настоящо и през днешния ден “, съобщи Йотова и напомни приноса на Раковски за основаването на Болградската гимназия, чиято над 160-годишна история продължава да се написа.

В отговор на журналистически въпрос за конструирането на следващия ден на новия парламент Илияна Йотова уточни, че чака новите народни представители да върнат престижа на Народното събрание в парламентарната република, да основат постоянен парламент, който прави нужните за България политики, да се обединят не в името на политически сметки, а към целите за страната. На въпрос дали президентът е подготвен със служебно държавно управление, вицепрезидентът отговори, че президентската институция е подготвена за всеки вид и не би си разрешила в актуалната рецесия страната да изпадне в политически и институционален вакуум. „ Спазваме нашите пълномощия съгласно Конституцията. За разлика от доста наши съперници ние прецизно съблюдаваме главния закон на страната “, посочи Илияна Йотова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР