Днес имаме рекорден брой заразени. Предишният пик беше през април

...
Днес имаме рекорден брой заразени. Предишният пик беше през април
Коментари Харесай

Доц. д-р Кунчев: Явно сме във втора вълна на коронавируса

Днес имаме рекорден брой инфектирани. Предишният пик беше през април - за денонощие имаше 90. Това съобщи в утринния блок на БТВ основният здравен контрольор и член на Щаба за битка с ковид доцент доктор Ангел Кунчев.

"Има циркулация на вируса в страната, там където има подобаваща почва, болница или дружество, се заразяват доста хора ", сподели още той.

Удължават с 15 дни изключителната епидемиологична конюнктура

"Неспазването на разпоредбите против вируса имат своето отражение. Все по-често ще срещаме хора с никакви или доста леки признаци. Намалява инфекциозността на вируса. Явно сме в епизод на втора вълна на ковид ", разкри доцент доктор Кунчев.

"Има фамилни огнища с един позитивен и с течение на седмици той не заразява никого. Има и такива супер-разпръсквачи и заразяват доста хора за малко време. Тези хора са с зараза на горните дихателни пътища, което прави заразяването по-лесно ", добави основният здравен контрольор.

"Засега няма да има изолираност на село Изгрев. Благодаря и на притежателите на предприятията с огнища взеха доста положителни ограничения. Засега няма да се затварят предприятията в Стара Загора, в случай че не излязат доста нови проби ", добави доцент доктор Ангел Кунчев.

Ананиев: Задължително остава носенето на маски в градския превоз. Залите ще работят на 50%

"Трябва да се научим да живеем с този вирус. Ако не бяхме взели ранни ограничения, то последствията за стопанската система щяха да са по-тежки ", сподели основният държавен контрольор и член на Щаба.

"Очаквам огнищата да стихнат. Нашата работа е да ограничим вируса. Задължителни остават маските в публичния превоз, мощно целесъобразни в затворени пространства и благопожелание на открито ", приключи доцент доктор Ангел Кунчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР