Днес и шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си

...
Днес и шведското правителство обяви решение да подаде кандидатурата си
Коментари Харесай

И Швеция тръгва към НАТО

Днес и шведското държавно управление разгласи решение да подаде кандидатурата си за участие в НАТО. Така скандинавската страна последва съседката си Финландия, която по-бързо реши въпроса с участието си в отбранителния съюз.

" Правителството счита, че участието в НАТО е най-хубавият метод за гарантиране на шведската сигурност в светлината на фундаментално променената среда за сигурност, която следва от нашествието на Русия в Украйна ", се споделя в прессъобщение на шведското държавно управление.

Норвегия, Дания и Исландия " мощно приветстват " решението на държавното управление на Швеция, а водачът на малцинството в американския сенат, републиканецът Мич МакКонъл съобщи, че има мощна двупартийна поддръжка за участието на двете скандинавски страни в НАТО. МакКонъл счита, че решението за поддръжка на Швеция и Финландия ще бъде гласувано в Конгреса " допустимо най-бързо ". 

Шведският министър председател Магдалена Андерсон споделя, че ще координира дейностите по внасянето на кандидатурата с Финландия, само че настояването за участие ще бъде импортирано в околните два-три дни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР