БДЖ ще увеличи броя на влаковете по маршрута София-Бургас още

...
БДЖ ще увеличи броя на влаковете по маршрута София-Бургас още
Коментари Харесай

БДЖ пуска още влакове между София и Бургас след недоволство на пътници

БДЖ ще усили броя на влаковете по маршрута София-Бургас още от тази седмица. Това стана ясно по време на среща сред министъра на превоза Георги Гвоздейков и управленията на " Холдинг БДЖ " и " БДЖ-Пътнически транспорти ".

Срещата се организира поради неодобрение на част от пасажери от жп транспорт в петък. Те се оплакват, че е трябвало да пътуват прави, натъпкани в кулоар на влака, който се движил с близо 3-часово забавяне. Отделно настояват, че е имало празни спални вагони, които са били заключени.

От БДЖ настояват, че безусловно всички места в тях са били продадени и заети, а казусът е зародил поради това, че влакът е без наложителна резервация и стопира на необслужвани гари. Пътниците, които се качват от такива, би трябвало да закупуват билетите си непосредствено от транспортния личен състав, поради което се е стигнално до правостоящи в коридора и повтаряне тук-там.

Министърът на превоза съобщи, че е изискал цялостна инспекция на всички условия, свързани с тази обстановка.

" Абсурдно е пасажерите да пътуват по този метод, в случай, че имат закупен билет, а някой не си е приключил работата ", сподели Гвоздейков.

От БДЖ оповестиха, че са взети ограничения за увеличение на състава на нощния трен от София до Бургас, като е включен спомагателен вагон, който да обслужва огромния поток от пътуващи през лятото.

От 29 юни (събота) ще бъде пуснат и още един трен по същото направление, с което влаковете сред столицата и Бургас ще са общо 10 на денонощие.

Електронни устройства за продажба на билети

Българските железници стартират и поетапно съоръжение с електронни устройства за продажба на билети в самите влакове.

Такива уреди към този момент има по линията София-Видин, само че следва да бъдат въведени и по други направления. С приоритет ще са най-натоварените влакове в страната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР