Днес хората предпочитат да пазаруват онлайн било то дрехи, гримове,

...
Днес хората предпочитат да пазаруват онлайн било то дрехи, гримове,
Коментари Харесай

Предимства и недостатъци при използването на онлайн книжарница

Днес хората избират да пазарят онлайн било то облекла, гримове, чанти, обувки и книги. Мнозина са добре осведомени с пазаруването на книги онлайн, само че има и такива, които към момента са внимателни при извършването на покупки онлайн, изключително когато продуктите се изпращат от чужбина. Пазаруването от има своите преимущества, не липсват, обаче, и дефекти.

Ето 5 от най-важните преимущества на потреблението на онлайн книжарница.

1) Те имат повече наличия.

Общоизвестно е, че онлайн магазините постоянно имат повече наличия, в сравнение с техните офлайн сътрудници. Интернет магазините не са лимитирани от физическо пространство, тъй че те могат да съхраняват безкрайно количество книги, измежду които можете да избирате. Освен това, множеството онлайн книжарници осведомят за остатъчния брой от всяка книга, тъй че знаете дали книгата, която желаете да купите, е с минимални наличия или не. Така преценявате дали да купите книгите незабавно или можете да изчакате.

2) По-евтино е!

Книгите от онлайн книжарниците постоянно са по-евтини, защото онлайн магазините не би трябвало да заплащат наем и всевъзможни други неща, от които се нуждаят офлайн магазините.

Те също вършат повече промоции и ви изпращат имейл, когато цените паднат или има огромна ликвидация!  Разходите за доставка не са доста огромни.

3) Много по-лесно е

Когато пазарувате онлайн, всичко е единствено на един клик разстояние. Разглеждате книги, поставяте ги в кошницата си, плащате, избирате алтернатива за заплащане и адрес за доставка и готово. Това е доста по-удобно, в сравнение с да се постанова да ходите до книжарницата.

4) Има достъп за всеки, без значение къде живее

Книгите се доставят до прага ви и разноските за доставка са по-малко от половината сума, нужна да стигнете до физическа книжарница.

5) Получаване на пощенска книга е най-хубавото възприятие от време на време

Винаги е добра изненада да се приберете при книгата, която ви чака на масата. Или когато куриврът почука на вратата ви, с цел да ви достави пакета с предстоящите книги. Трудно е да се овладее страстта.

Недостатъци на онлайн книжарницата

1) Книгите идват развалени

За страдание това нещо се случва постоянно. Ако не е пакетирана както би трябвало книгата, ъглите ѝ се изкривяват, а това е извънредно неприятно.

2) Доставката лишава повече време

Дори когато поръчвате книги от локалния онлайн магазин, се изисква време за доставянето. В най- положителният случай, доставката лишава 24 часа, само че за някои обитаеми места е повече, защото зависи дали има постоянно обслужване от спедиторска компания. Има селища, в които доставките с пощальон се вършат един път седмично. Така доставката ви може да се забави цяла седмица.

3) Някои книжарници изискват заплащане с карта

Не можете да плащате с пари в брой в някои онлайн книжарници. По принцип не е неприятно нещо, само че някои хора не се доверяват на заплащането с карта на онлайн покупките. Не са малко случаите на кражба на персонални данни или кражбата от картите на пазарувалите онлайн, без значение дали от книжарница или различен магазин. Има, обаче, алтернатива да се заплати доставката непосредствено на куриера. Това е желано заплащане от множеството клиенти напоследък. Много онлайн книжарници разрешават избор на метода на заплащане.

4) Изисква се огромно доверие към търговеца

Което съгласно нас е главната причина хората към момента да са внимателни при извършването на покупки онлайн. Според нас, съществува риск от машинация, опцията пакетите ви да се изгубят по пътя, а връщанията и анулирането са по-скъпи. Но всички тези опасности могат да бъдат сведени до най-малко, в случай че знаете къде да пазарувате.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР