Днес гледаме най-важния въпрос за държавата. Който и да е

...
Днес гледаме най-важния въпрос за държавата. Който и да е
Коментари Харесай

Нинова към Гълъб Донев: Не ни давайте акъл, всеки кабинет е ...

Днес гледаме най-важния въпрос за страната. Който и да е Министерският съвет, постоянен или длъжностен, е задължен да внесе проектобюджет. Вие твърдите, че сте заварили страната в тежко положение поради предходното държавно управление, а желаете да удължите точно бюджета, който ви остави предходното " неприятно " държавно управление. Каква е тази трансформация? Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада в неприсъствен отговор на мненията на служебния министър председател Гълъб Донев, че служебният кабинет взема решение тежките унаследени рецесии от предходното ръководство и се оправя със своята задача.

Тя упрекна Донев, че служебното държавно управление влиза в несъгласие с тезите си, че предходното държавно управление е оставило рецесии за решение, пък в този момент желаят да употребяват същия бюджет. По думите ѝ не може да се приключва поръчка за медицински хеликоптери за идната година, в случай че се готвят да платят 120 млн. лв. за изтребители. " Кое е по-краткосрочно и неотложно ", попита още веднъж реторично водачът на Българска социалистическа партия.

" Оставете народните представители по какъв начин да осигурим стопанската система, страната и бизнеса през зимата ", уточни тя.

" Вие не можете да поставяте условия на Народното събрание на депутатите. Народното събрание управлява вас, а не вие нас ", обърна се тя към Донев, само че посочи, че това се отнася за всеки министър-председател. " Не ни давайте ум и не нарушавайте разпоредбите в страната. Не за пръв път ще се одобри бюджет без очертаващо се болшинство ", съобщи тя.

Нинова употребява парламентарната естрада да разкритикува и някогашните си съдружни сътрудници " Продължаваме промяната ", че се " кичат " със обществените оферти на левицата. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР