Днес е Великден и подобава да си говорим само за

...
Днес е Великден и подобава да си говорим само за
Коментари Харесай

Топ 10: Най-Великите жени на всички времена!

Днес е Великден и прилича да си приказваме единствено за велики каузи и хора. А ето кои са най-великите дами на всички времена!

Клеопатра

Клеопатра е последният държател в хилядолетната удивителна история на Египет, която съумяла да резервира независимостта на страната си. Използвала е всичко за задачата – от политическото изкуство до дадената й от Бога хубост. Плела е интернационалните интриги, съхранявайки трона си. Успяла е да очарова и съблазни именитите римските владетели Цезар и Марк Антоний, като е родила дете и от двамата. Става пример на императрица, само че и на съдбовна жена. Други фараони са забравени, надали има някой, който да не знае коя е Клеопатра.

Жана д'Арк

Младо момиче – едвам на 19 години, тази французойка става знак на целеустремеността и саможертвата. Спасява Франция и за „ благодарност” заплаща за този героизъм със личния си живот. Тя изиграва основна роля в повдигането на обсадата на Орлеан и отбраната на Париж, оказва помощ на Чарлз да стане крал на Франция, който по-късно в действителност я предава. Жана д'Арк е изгорена жива на клада, само че остава вечно в историята, трансформирайки се в една от личностите, чието име е придобило статут на нарицателно.

Мария Склодовская-Кюри

Полякинята Мария е родена в фамилията на преподавател. Още в учебно заведение сподели невероятни качества. Въпреки компликациите при приемането на обучение за дами преди стотина години, Мария става огромен академик, прави обилни научни открития в химията и нуклеарната физика, за които ДВА пъти е удостоена с Нобелова премия.

Валентина Терешкова

През юни 1963 година Валентина Терешкова става известна на целия свят. Тя е освен първата в историята жена космонавт, само че тя и в този момент продължава да бъде единствената жена, която излетява в Космоса безусловно сама.

Коко Шанел

Най-известната жена в региона на модата и стила. Славата на тази нежна французойка евентуално в никакъв случай няма да избледнее. Коко и в наше време продължава да бъде пример на изисканост, женственост и знак на стилния свят.

Ванга

Сляпата жителка на малко градче Петрич в България - Вангелия Гущерова, влезе в историята като именитата ясновидка Ванга. Изразявайки своите визии освен пред елементарните жители, само че и пред известни персони и политици, Ванга е повлияла за приемането на доста съдбовни решения, твърди чуждестранен уебсайт.

Маргарет Тачър

Може би тя е най-известната жена политик в актуалната история на Земята. Тачър стана първата жена министър-председател освен във Англия, само че и във всички европейски страни. Тя заема тази позиция повече от десетилетие, поставяйки връх за най-дълъг мандат. За твърдостта на взиманите от нея решения и в провежданата политика тя е наречена „ Желязната лейди “

Майка Тереза

Почти никой не знае същинското й име - Агнес Гондже Бояджи. Тази героична жена посвети целия си живот на непознати, трансформирайки се в пример на сензитивност и съчувствие. Тя е удостоена с Нобелова премия за мир. Майка Тереза е канонизирана от Католическата черква.

Индира Ганди

Удивителното за нейната орис е, че в азиатска страна с безмилостна кастова система – Индия, тази невероятна жена съумява да стане неин министър-председател. От дребна, дружно с татко си, тя пази независимостта на Индия. Притежавайки висок престиж измежду популацията, тя става министър-председател и в хода на работата си укрепва позициите на Индия на интернационалната сцена. През 1984 г.обаче е убита от един от гардовете й.

Агата Кристи

В литературата най-известната писателка е може би Агата Мери Клариса Милър, известна под псевдонима Агата Кристи. Нейните брилянтни произведения са преведени на повече от 100 езика, оповестени в милиони екземпляри по целия свят и с право се смятат за класика в литературата.

В тази ранглиста, несъмнено, не влизат всички удивителни дами на планетата. Не инцидентно няма и номера. Нека всеки самичък ги подреди съгласно личните си критерии.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР