„Днес е важен ден за Българската социалистическа партия, която съвсем

...
„Днес е важен ден за Българската социалистическа партия, която съвсем
Коментари Харесай

Радев: Надявам се БСП да съставят правителство


„ Днес е значим ден за Българската социалистическа партия, която напълно справедливо получи третия мандат поради свето трето място в изборите и през днешния ден те би трябвало да решат по какъв начин ще действат. Надявам се, че българските социалисти ще оползотворят тази опция в опит да сформират кабинет на демократичната опция дружно с другите партии, които показват упованията на хората за смяна. Това го чакат гласоподавателите в ляво и всички демократи. Доколкото знаем това е партия, която взема групови решения. Не можем да кажем нищо преди да минат решенията “. Това разяснява президентът Румен Радев по време на визитата си в Първомай по случай празника на града и откриването на Майските културни тържества.

Ще назнача служебно държавно управление, единствено и само в случай че стигнем до такава обстановка, акцентира президентът, представен от „ Фокус “.

„ Конституционната отговорност на президента е да назначи служебно държавно управление, едвам в случай че партиите в Народното събрание не съумеят да сформират постоянно държавно управление. От началото на своя мандат аз извършвам своите конституционни отговорности, ще го направя и този път, единствено и само в случай че стигнем до такава обстановка “, съобщи още Радев.

" Доживяхме ГЕРБ да приканва Радев да наложи несъгласие - нечувано, невиждано ", разяснява президентът в отговор на журналистически въпрос за какво е разгласил толкоз бързо измененията в Изборния кодекс. " Взех това решение, тъй като честните избори са приоритет. Няма съображение да се бавят измененията. Вие какво желаете - бавене и безпорядък, или организация ", изясни още Румен Радев.

Според него най-важното в този момент е да се направи по този начин, че новата Централна изборна комисия да встъпи в своята роля още с разпускането на Народното събрание, което ще стане, в случай че Българска социалистическа партия не успее да сформира държавно управление с третия мандат.

В началото на изявлението си пред публицистите Румен Радев поздрави българите с деня на труда 1 май. Той изрази страдание, че в България пътят към триумфа минава не през труда, а през корупцията и клиентелизма.

" Такова общество е обречено на непрекъсната рецесия ", добави президентът. Той благодари на всички българи, които с почетен труд съграждат и пазят България.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР