Днес е професионалният празник на всички металурзи, пожарникари и коминочистачиПокровител

...
Днес е професионалният празник на всички металурзи, пожарникари и коминочистачиПокровител
Коментари Харесай

Пожарникари, металурзи и коминочистачи празнуват днес

Днес е професионалният празник на всички металурзи, пожарникари и коминочистачи

Покровител на тези специалности е западният светец Свети Флориан – австрийски християнин, канонизиран от Католическата черква. Той е роден в градчето Енс (днешна Северна Австрия, тогава в границите на Римската империя) през 250 година Животът му протича в интервал на гонене на християните. Като млад Флориан е мобилизиран като боец в армията на тогавашния император Диоклециан. Едно от отговорностите му е било образуване на противопожарните бригади. Тъй като работил в отбрана на християните, е осъден със гибел – на 4 май 304 година със завързан към шията камък е хвърлен в река Енс. В чест на Свети Флориан е построен манастир и към него се образува австрийското градче Санкт Флориан. Освен на тези специалности, свети Флориан е патрон на Полша и на Северна Австрия. / Bulgariautre.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР