Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на

...
Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на
Коментари Харесай

Ананиев: Има хора, които искат да седим в калта. Тошко: Не може един пишман шофьор да коментира

Днес е първата сряда от месеца и според правилника на Народното събрание (НС) парламентарните групи могат да оферират точки в дневния ред, които се включват наложително за разглеждане.
От парламентарната естрада в декларация Филип Станев от Има Такъв Народ разяснява медицинският хеликоптер, който дойде у нас и подсети, че единствено две лечебни заведения в София имат площадки, където той да кацне.
От парламентарната естрада бе прочетена и декларация от Политическа партия „ Възраждане “.
А в декларация от името на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов изрази несъгласието си, че има парламентарна делегация в Украйна, в която няма представител на опозицията вътре. Той изиска до края на деня да му бъде отговорено.
Настимир Ананиев, народен представител от Политическа партия – Демократична България, в декларация разяснява подправените вести, които се популяризират в Народното събрание. Причината е за информацията, която бе публикувана за медицинският хеликоптер.
Ананиев подсети, че всички подправени вести могат да бъдат тествани. Сред тях е за горивото, което той побира.
„ Има хора, които желаят да седим в калта, а не да сме европейци “, безапелационен бе той.
„ Нека се поздравим за това, че България ще замязя най-сетне на Европа “, приключи Ананиев.
В отговор Тошко Йорданов направи забележка на председателстващата Народно събрание, че не може един пишман водач да разяснява под формата на декларация една същинска декларация.
След привършване с декларациите депутатите започнаха работа по точки от дневния ред, предава novini.bg.
Парламентът разисква два плана за основаването на краткотрайна комисия за инспекция на обстоятелства и условия за съществуването на нерегламентирано въздействие в правосъдната система и обвързаности на представители на правосъдната власт, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос. Вносители на план са депутати от парламентарната група (ПГ) на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ).
Във вторият план, с вносители ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, се планува комисията да откри обстоятелствата и събитията, свързани с активността на групата към Мартин Божанов.
Вчера такава комисия желаеха всички политически сили от ръководещото болшинство – ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, както и ПП-ДБ
„ Българска социалистическа партия за България “ също обявиха, че ще поддържат всички парламентарни механизми за изясняване на истината – парламентарна комисия и чуване на и.д. основен прокурор Борислав Сарафов.
Според предлагането на ПП-ДБ краткотрайната комисия би трябвало да се състои от 12 народни представители на паритетен принцип по двама от всяка парламентарна група. Тя би трябвало да откри всички обстоятелства и условия за съществуването на лица и проведени групи за въздействие в правораздавателната систем, по отношение на обществено изнесената информация за активността на Мартин Божанов. В предмета на работа на комисията е включено установяването на всички обстоятелства по отношение на съществуването на данни за безучастие на Висшия правосъден съвет (ВСС), Инспектората към Висш съдебен съвет, прокуратурата и другите способени органи за съществуване на нерегламентирани обвързаности сред Мартин Божанов и други лица с представители на правосъдната власт, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос.
Предложението планува краткотрайната комисия да работи 1 месец и да изготви отчет за резултатите от работата си и откритите обстоятелства.
ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи оферират комисията да е от 17 членове на симетричен принцип – съгласно съотношението на числеността на всяка парламентарна група. Срокът на работа да е 3 месеца, плануват вносителите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР