Днес е много модерни да си вегетарианец или дори веган.

...
Днес е много модерни да си вегетарианец или дори веган.
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, когато спрете месото

Днес е доста съвременни да си вегетарианец или даже веган. Има и доста растителни диети, които експертите ни поучават да съблюдаваме. Някои хора започват сходен режим заради здравословни аргументи или просто тъй като е известно.

Учените обаче поучават да не изключваме изцяло месото, а все по-рядко да посягаме към него. Това има голямо въздействие върху здравето и бъдещето ви. Колкото по-често минавате на лек режим на хранене без месо, толкоз по-бързо ще започнете да забелязвате позитивни промени в тялото си. Дали това ще се отрази в загубата на тегло, ще имате повече сила или ще намаляите риска от сърдечни болести, има доста изгоди. Ето кои са те:

1. Ако обожавате месото, млечните артикули и модифицираните храни, има огромна възможност в организма ви да има разнообразни възпаления. Специалистите споделят, че краткосрочното инфектиране е изцяло обикновено и даже належащо, до момента в който тези, които не престават с месеци или години, са нездравословни. Растителните диети са естествено противовъзпалителн поради високото си наличие на фибри и други фитонутриенти. Хората могат фрапантно да понижат възпалениата в телата си, като ядат повече плодове и зеленчуци.

2. Високият холестерол в кръвта е главен рисков фактор за сърдечни болести и инфаркти. Наситените мазнини, които се срещат най-вече в месото, са движеща мощ за равнищата ни на холестерол. Когато спрете да ядете месо, тeзи равнища понижават. Според проучванията, когато хората преминат главно на растителна основа, равнищата на холестерола в кръвта им спадат до 35%.

 Какво се случва с тялото, когато спрете месото

3. Микоорганизмите, живеещи в тялото ни, са от решаващо значение за цялостното ни здраве. Чрез яденето на месо обаче се унищожава тяхното положение и се основава по-голям риск за появяването на рак. Микроорганизмите освен оказват помощ за смилането на храната, само че създават хранителни субстанции, които усилват нашата имунна система и ни препазват от съществени заболявания. А влакната в плодовете и зеленчуците оказват помощ за развиването на “добри ” бактерии в нашите вътрешности.

4. Като премахнете месото, ще измененията и метода, по който работят гените ви. Учените са разкрили, че напрежението, околната среда и метода ни на живот, могат да нарушат вярната функционалност на гените ни. А растителната храна е тази, която вкарва нещата в релси.

5. Според редица проучвания, хората, които прекаляват с хранатаса в преддиабетно положение. Животинските протеини и най-много аленото месо, покачва риска от диабет вид 2. Учените означават, че месочдните са с двойно по-високи равнища на диабет спрямо вегетарианците.

6. Хората нормално имат вяра, че се нуждаят от протеините, който се съдържат в месото. В реалност, когато е в остатък, този протеин се трансформира в боклук и разболява тялото. Докато белтъчините в растителните храни, в действителност ни защищават от разнообразни хронични болести и даже не е нужно да приемате добавки, когато сте на растителна диета.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР