Днес е денят, в който можем да прекъснем дългата поредица

...
Днес е денят, в който можем да прекъснем дългата поредица
Коментари Харесай

Акад. Денков: Детската ми мечта не е да бъда премиер! Поемам риск. Сгреша ли – давам оставка

Днес е денят, в който можем да прекъснем дългата поредност от безплодни избори, през днешния ден е денят, в който можем да дадем вяра на милионите, които желаят постоянно държавно управление и настоящ парламент. Днес е денят да изберете кабинет, който да има храброст да взима значими решения и да носи отговорност. Това съобщи акад. Денков, който е номиниран за министър председател на кабинета, който би трябвало да бъде гласуван през днешния ден.
В последните седмици ГЕРБ и ПП-ДБ поставиха оптимални старания, с цел да предотвратят заплахата да отидем на шести избори, без изгледи за различен резултат. Бяха направени взаимни отстъпки. Направихме го, тъй като сме уверени, че България има потребност от постоянно държавно управление, което да придвижи напред европейското бъдеще на България, съобщи ученият.
Най-спешно е приемане на безпределно закъснелия бюджет, от който зависят пенсии, заплати, бъдещето на лечебни заведения и детски градини. Следващите месеци може да бъдат доста тежки, предизвести Денков.
Наложителни са и промени в Конституцията, които да оздравят правосъдната система и да върнат чувството за правдивост, добави той.
Родиха се хрумвания, неизползвани у нас, само че осъществени в Европа, призна кандидат-премиерът.
Надяваме се това държавно управление да работи и 4 години, изрази вяра той.
Кабинетът се ангажира – да внесе незабавно постоянен бюджет с 3 % недостиг без нарастване на налозите, да осъществим отговорностите по управническата стратегия и осъществяваме уговорките по шенген и еврозоната, съобщи Денков.
И даде обещание, че кабинетът ще направи всичко за присъединението на България към Шенген още тази година. Кабинетът възнамерява промени в службите за сигурност и засилен надзор по граничните служби.
Ще се одобряват бюджети за 2023-2024 година, без прекалено изтегляне на държавен дълг, даде обещание бъдещият министър председател.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР