Днес bTV празнува 18-ия си рожден ден с най-високото зрителско

...
Днес bTV празнува 18-ия си рожден ден с най-високото зрителско
Коментари Харесай

Честит рожден ден, bTV!

Днес bTV чества 18-ия си рожден ден с най-високото зрителско самопризнание за наличието си на всички платформи на bTV Media Group. Последните данни от *ГАРБ за пролетния ТВ сезон и изводите от скорошно национално представително изследване удостоверяват, че bTV е медията, която се радва на най-големия интерес и най-високото доверие в страната.

Как се разви bTV през последните години, малкия екран или интернет ще господства в бъдеще и какво да чакат феновете до края на годината, разяснява основният изпълнителен шеф на bTV Media Group Флориан Скала в изявление за „ Тази заран “ >>

Изследването, извършено от „ Маркет линкс “ през април и май измежду феновете на възраст 18-54, удостоверява, че bTV e медията с най-високо доверие (47.4% по отношение на 27.8% за Нова). bTV е и най-често споменаваният канал (45.7% по отношение на 33.9% за Нова), най-любимият ТВ канал (36.4% по отношение на 28.6% за Нова), най-често гледаната телевизия (40.4% по отношение на 28.3% за Нова) и първият ТВ избор за най-голяма част от българите (40.9% по отношение на 29.8% за Нова).

Централната емисия на bTV Новините е главният източник на информация за 55% от феновете (спрямо 35% за Новините на Нова и 5% за „ По света и у нас “). „ Тази заран “ се разпознава като водещият източник на съществени мнения и разбори от съвсем половината от всички респонденти (спрямо 38% за „ Здравей, България “ и 6% за „ Денят стартира “).

Най-гледаните настоящи излъчвания на bTV – „ 120 минути “ и „ Лице в лице “, са посочени в изследването на „ Маркет линкс “ и като най-интересните и сполучливи в жанра (съответно от 23% и 18% от респондентите). Зрителите правят оценка доста високо и „ Карбовски: Втори проект “ (12%).

Изследването удостоверява, че bTV е и водещият източник на развлекателно наличие, като предлага четири от петте най-високо оценени шоупрограми у нас – „ Гласът на България “, „ България търси гений “, „ Бригада Нов дом “ и „ Фермата “. Есенният шлагер на bTV – „ Фермата “, който се завръща с упования четвърти сезон през септември, е и най-запомнящото се ТВ събитие за 2017 година, съгласно данните на „ Маркет линкс “.

Изводите от представителното изследване се удостоверяват и от настоящите данни на ГАРБ. Повече от 36% от всички българи са предпочели bTV тази пролет (18.02 – 29.05). Шоупрограмите в праймтайм и сериалите на малкия екран още веднъж са привлекли най-големия брой фенове.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР